Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αναβαθμίζονται 90 μεγάλα Mall στις ΗΠΑ

16 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Αναβαθμίζονται 90 μεγάλα Mall στις ΗΠΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Μια νέα έκθεση της JLL εξετάζει 90 μεγάλα εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ η πλειονότητα των οποίων έχει υποστεί ανακαίνιση συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον μικρών βελτιώσεων και αναβαθμίσεων ενοικιαστών τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Αλλα εμπορικά κέντρα έχουν προχωρήσει προσθέτοντας νέες χρήσεις, επέκταση στην άδειά τους με σκοπό να προσελκύσουν αγοραστές, ειδικά την γενιά των Millennials, που αναζητούν μια πιο σύγχρονη εμπειρία τον κλάδο της λιανικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συνολικά τα εν λόγω εμπορικά κέντρα έχουν υποστεί ανακαινίσεις ανω των $8 δις. από το 2014. Ένα εμπορικό κέντρο οφείλει εν μέρει την επιτυχία του στην ποιότητα και κυρίως στην τοποθεσία που βρίσκεται. Η έκθεση δείχνει ότι το 41% των εμπορικών κέντρων πρόσθεσε χώρους στον τομέα των τροφίμων και ποτών ενώ πάνω από τους μισούς πρόσθεσαν κι άλλους τομείς ψυχαγωγίας. Σήμερα αυτή είναι και η πιο δημοφιλής αναβάθμιση στα Mall.  

Όπως αναφέρει η JLL η συνολική έκταση των χώρων τροφίμων –ποτών (F&B) αναμένεται να αυξηθεί στο 20% της συνολικής ακαθάριστης μισθωμένης επιφάνειας από μόλις 9% που βρίσκεται σήμερα και από περίπου 5% που ήταν προ δεκαετίας.

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό των «μεταμορφώσεων» των εμπορικών κέντρων σε ποσοστό 30% μάλιστα είναι η προσθήκη χώρων χρήσεων εκτός λιανικής όπως τηλεφωνικά κέντρα, σχολεία, ιατρικές εγκαταστάσεις και κέντρα διανομής.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas