Δευτέρα
15 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανάπτυξη και επενδύσεις δικτύων νέας γενιάς από τη WIND

13 Ιουνίου 18 - RE+D magazine
Ανάπτυξη και επενδύσεις δικτύων νέας γενιάς από τη WIND

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Στο επενδυτικό πρόγραμμα της wind Hellas, που ξεκίνησε από το 2015, ύψους 500 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020 αναφέρεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Nάσος Ζαρκαλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

 

Τα κεφάλαια αυτά αφορούν επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς, σε κινητή και σταθερή, αναπτύσσοντας υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ίδιο για το 2018, οι επενδύσεις θα κυμανθούν μεταξύ 95 με 105 εκατ. ευρώ και αφορούν τη συνεχιζόμενη επέκταση των υποδομών νέας γενιάς.

Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, το 2017 ως δεύτερος χρόνος ανάπτυξης για τη WIND, εδραίωσε την ανοδική πορεία της εταιρείας, η οποία συνεχίζεται και το 2018.

"Ήδη το τρέχον έτος ξεκίνησε με ένα πολύ δυνατό τρίμηνο για την εταιρεία μας καθώς σημειώσαμε άνοδο σε όλους τους δείκτες, οικονομικούς και λειτουργικούς. Σε ετήσια βάση, τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες του πρώτου φετινού τριμήνου αυξήθηκαν κατά 4,2% σε Euro 121 εκατ., το EBITDA αυξήθηκε κατά 19,8% στα Euro 24,2 εκατ. ενώ μας εμπιστεύονται 4,5 εκατομμύρια πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ιδιώτες και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Ασφαλώς η θετική πορεία της WIND υποστηρίζεται και από την δυναμική ανάκαμψης που αρχίζει να επιδεικνύει η ελληνική οικονομία και ο κλάδος μας συνολικά. Θέλω να επισημάνω ωστόσο ότι είναι κυρίως αποτέλεσμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της εταιρείας μας, των εντατικών και συνεχιζόμενων επενδύσεων μας στα δίκτυα νέας γενιάς, της δημιουργίας εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών επικοινωνίας και της επίμονης προσπάθειας μας να προσφέρουμε στον συνδρομητή της WIND μια άριστη εμπειρία επικοινωνίας και εξυπηρέτησης".

Οσον αφορά, τέλος, στην πορεία της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα ο κ. Ζαρκαλής ανέφερε ότι "σίγουρα για μια αγορά που είναι σε μέγεθος κοντά στο 2% του ΑΕΠ της χώρας, οι μακροοικονομικές συνθήκες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για τις προοπτικές της. Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ότι οι οικονομικές συνθήκες την επόμενη 5ετία θα παρουσιάσουν βελτίωση, αυτό από μόνο του θα είναι ένας καταλύτης ανάπτυξης της συνολικής αγοράς τηλεπικοινωνιών".

Και συμπλήρωσε ότι "από εκεί και πέρα, ο κύριος μοχλός ανάπτυξης στην κινητή έχει να κάνει με την εκρηκτική ανάπτυξη των δεδομένων (data). Η διείσδυση στα smartphones, η χρήση υπηρεσιών data αλλά και ο όγκος των δεδομένων που χρησιμοποιεί ο Έλληνας καταναλωτής απέχει πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή αγορά δείχνει περίπου που θα είμαστε τα επόμενα 5 χρόνια. Στην σταθερή τηλεφωνία, η ανάπτυξη θα έρθει από τη ζήτηση του πολύ γρήγορου Internet βασισμένου στις επενδύσεις που γίνονται στις οπτικές ίνες και στις υπηρεσίες που θα δοθούν πάνω από τα νέα δίκτυα".

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas