Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αποκλεισμός του ΤΕΕ από τον διαγωνισμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

13 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Αποκλεισμός του ΤΕΕ από τον διαγωνισμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Στασινός, εξέφρασε την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του ΤΕΕ, ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, από την Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού για Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου Έργων Μετρό Αθήνας, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Στασινός δήλωσε: «Το ΤΕΕ έχει αποδείξει επί δεκαετίες ότι ξέρει και μπορεί να διασφαλίσει άρτια τεχνική συνδρομή στο Ελληνικό Δημόσιο για θέματα δημοσίων έργων και έργων υποδομών. Η επιλογή του αποκλεισμού του από τις Επιτροπές Διαγωνισμών είναι ανεξήγητη με όρους αποτελεσματικότητας και διαφάνειας, όπως βλέπουμε στην περίπτωση του διαγωνισμού της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Αν οι δημόσιοι φορείς δεν επιλέγουν τη συνδρομή του επίσημου, θεσμοθετημένου Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας, τουλάχιστον για την ορθή αξιολόγηση των προσφορών και κάθε σχετικού τεχνικού θέματος, πώς μπορούν οι αρμόδιοι αλλά και οι Έλληνες πολίτες να είναι σίγουροι για τις αποφάσεις που λαμβάνονται;

Για να το πω πιο απλά: γιατί κάποιοι επιλέγουν να μη συμμετέχει ο τεχνικός κόσμος της χώρας στην αξιολόγηση των έργων; Ζητώ από την κυβέρνηση και τους δημόσιους φορείς να αποκαταστήσουν τα αυτονόητα».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ Ιωάννη Μυλόπουλο, τονίζει πως ναι μεν η απόφαση είναι νόμιμη, αλλά προκαλεί ερωτήματα ως προς το ηθικό έρεισμά της και την τεχνική της αρτιότητα «δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό αποκλείεται από μία διαγωνιστική διαδικασία μείζονος ενδιαφέροντος ο φορέας των μηχανικών της χώρας και τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas