Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Athens Alive: Επένδυση άνω του ενός δισ. σε... σκοτωμένο ποδόσφαιρο;

13 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Athens Alive: Επένδυση άνω του ενός δισ. σε... σκοτωμένο ποδόσφαιρο;

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
«Ποιος θα βάλει πάνω από 1 δις ευρώ σε μια χώρα όπου το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται με… όπλα;»

 

Αυτή τη φράση χρησιμοποιούν παράγοντες της αγοράς real estate για να περιγράψουν όσα γίνονται στην Ελλάδα σε συνδυασμό το φιλόδοξο σχέδιο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ΟΑΚΑ.

Η απαξίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια, δέχθηκε την Κυριακή τη χαριστική βολή με τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και πλέον είναι ένα ερώτημα κατά πόσο θα μπορούσαν να βρεθούν επενδυτές για το μεγάλο project του… παναθηναϊκού κόσμου.

Το σχέδιο Athens Alive προβλέπει έναν συνδυασμό αθλητικών και τουριστικών δράσεων με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών που πρέπει να φτάνουν τα 7 εκατ. ετησίως. Ένας ιδιαίτερα φιλόδοξος στόχος για το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό, σε μια χρονική στιγμή που αφενός πρέπει να αναλυθεί με βάση την οικονομική κρίση και αφετέρου την έλλειψη κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η κοινοπραξία News Agency, RedstoneBluerockAECOM και Colliers, προτίθεται να επενδύσει 400 εκατ. ευρώ σε δραστηριότητες αναψυχής, θα δημιουργηθούν περί τις 4.000 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας ενώ έχουν γίνει εκτιμήσεις για 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας και πάνω από 5 δισ. ευρώ φόρων που θα εξασφαλισθούν από την επένδυση για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το σχέδιο προβλέπει να κατασκευαστούν σύγχρονα γραφεία, χώροι για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων των startups, πολυτελή ξενοδοχεία, πάρκα παιχνιδιού, μοναδικές πισίνες, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής πώλησης, τοίχοι αναρρίχησης, ερασιτεχνικές αθλητικές πίστες και νέo «σπίτι» για τρεις από τα σημαντικότερα αθλητικά ονόματα της Αθήνας (σ.σ. το ένα όνομα είναι ο Παναθηναϊκός),  που θα συνδέονται με μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων τζόκινγκ, η οποία θα διασχίζει την εγκατάσταση. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas