Τετάρτη
17 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αυτό το ιστορικό κτίριο ποιος θα το πάρει τώρα;

16 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Αυτό το ιστορικό κτίριο ποιος θα το πάρει τώρα;

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Ακόμη και την πώληση, εφόσον βρεθεί αγοραστής κι ένα εύλογο τίμημα, σκέφτεται η Εθνική για το κτίριο του πρώην ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου.

 

Το ακίνητο έμεινε άδειο καθώς το Βήμα και τα Νέα μετακόμισαν στο κτίριο του Βωβού που κάποτε στέγαζε τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΔΟΛ είχε μετακομίσει στο σημαντικό αυτό κτίριο το 2004 μετά τη  εξαγορά της κατά 100% ανώνυμης εταιρείας Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική. Πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικού εμβαδού 14.720 τετραγωνικών μέτρων το οποίο στέγασε επί 13 χρόνια το ιστορικό συγκρότημα τύπου το οποίο κατέρρευσε.

Πρόσφατα η Εθνική Leasing κατήγγειλε τη σύμβαση και έκανε έξωση στον ΔΟΛ και πλέον αναζητά τον καλύτερο τρόπο για την αξιοποίησή του. Στις σκέψεις, εκτός της πώλησης, είναι και η μίσθωσή του για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας, κάτι που όμως θα χρειαστεί μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση για να αλλάξει χρήση. Ενδεχομένως να το διατηρήσει ως κτίριο γραφείων και να το ενοικιάσει ή να το ιδιοχρησιμοποιήσει.

Το ακίνητο αυτό έχει μακρά ιστορία. Ανήκε επί χρόνια στην Εθνική και στέγαζε το υπουργείο Ανάπτυξης. Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 η τράπεζα σκόπευε να το αξιοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας αλλά τελικά το κτίριο πουλήθηκε στην νεοσύστατη εταιρεία Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ. Και το 2003 η εταιρεία με περιουσία το κτίριο περνά στα χέρια του ΔΟΛ ο οποίος έχει υψηλή ρευστότητα λόγω των κερδών στο ΧΑ.

Το συνολικό τίμημα έφτασε τα 24,8 εκατ. ευρώ. Το 2010 ο ΔΟΛ αποφασίζει να προχωρήσει σε sale and lease back παίρνοντας 26 εκατ. ευρώ και συνεχίζοντας να το έχει ως έδρα με αγοραστή την Εθνική Leasing. Η οποία τώρα πρέπει να βρει τρόπο να το αξιοποιήσει ή κάποια ελληνική εταιρεία ή fund να το αποκτήσει. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas