Τρίτη
23 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βόμβα στους πλειστηριασμούς και την αγορά ακινήτων

24 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Βόμβα στους πλειστηριασμούς και την αγορά ακινήτων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Στον αέρα θα τιναχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για χιλιάδες πλειστηριασμούς, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

 

Η απαίτηση των δανειστών για 10.000 ηλεκτρονικά «σφυράκια» μόνο το 2018 και άλλα 120.000 μέσα στην επόμενη τριετία, αναμένεται να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Όχι μόνο σε όποια κυβέρνηση κληθεί να εφαρμόσει το σχέδιο, όχι μόνο στις ειδικές υπηρεσίες που θα εμπλακούν, αλλά και στην ίδια την κτηματαγορά που κινδυνεύει να «κρασάρει» εξαιτίας της υπερπροσφοράς φθηνών ακινήτων όλων των ειδών.

Μόνον η φετινή δέσμευση για 10.000 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος της χρονιάς σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνονται 1.000 πλειστηριασμοί το μήνα, δηλαδή 30-50 την ημέρα. Κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, ακόμη κι αν γίνονται ηλεκτρονικά. 

Σχεδόν 4.000 έχει φτάσει ο αριθμός των πλειστηριασμών που έχουν αναρτηθεί με  ημερομηνία πραγματοποίησης έως τον Σεπτέμβριο του 2018 στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών

Ηδη, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις με κυριότερη των αστυνομικών που δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν στην επιχείρηση έξωσης ιδιοκτητών από την περιουσία τους.

Από την άλλη, ήδη εκτιμητές, μεσίτες και άλλοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να «χωνέψει» τόσες χιλιάδες ακίνητα ο κλάδος. Πολλά θα βγουν σε πραγματικά χαμηλές τιμές καθώς η πρώτη προσφορά θα είναι ευκαιρία. Ετσι, όμως, εκφράζονται φόβοι ότι θα υποχωρήσουν οι τιμές και από τα υπόλοιπα ακίνητα αφού ήδη η προσφορά είναι μεγαλύτερη της ζήτησης.

Με δεδομένο ότι ούτε και το 2018 θα υπάρξει ανάκαμψη των τιμών, σύμφωνα με την Fitch, αν γίνουν 130 χιλιάδες πλειστηριασμοί τότε δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η πτωτική πορεία της κτηματαγοράς.  

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas