Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βούλγαροι αγοράζουν το εργοστάσιο FENI των Σκοπίων

16 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Βούλγαροι αγοράζουν το εργοστάσιο FENI των Σκοπίων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η βουλγαρική εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ‘Enekod’ εξαγόρασε την εργοστασιακή μονάδα παραγωγής σιδηρονικελίου ‘FENI’ από την εγχωρίων συμφερόντων ‘Cunico’, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

 

Η ‘Enekod’ έχει ήδη καταθέσει τρία (3) εκ. ευρώ σε λογαριασμό τράπεζας της πΓΔΜ και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι έτοιμη να επενδύσει το συγκεκριμένο ποσό στη λειτουργία του εργοστασίου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοραπωλησίας.

Η εξαγορά του εργοστασίου ‘FENI’ από την ‘Enekod’, αποτελεί κίνηση διάσωσής της επιχείρησης, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο διακοπής λειτουργίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε παλαιότερη δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο αρμόδιος για την οικονομία Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. K. Angjushev (η εταιρεία του οποίου ‘Energy Delivery Solutions’ προμήθευε το εργοστάσιο με ηλεκτρική ενέργεια) είχε ξεκαθαρίσει ότι τα περιθώρια κρατικής στήριξης ήταν περιορισμένα και με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα και είχε παροτρύνει τη διοίκηση της εταιρείας να αναζητήσει μακροπρόθεσμες λύσεις.

Σημειώνεται ότι το ύψος των βουλγαρικών άμεσων ξένων επενδύσεων στην πΓΔΜ ανέρχεται σε 148 εκ. ευρώ, ήτοι 3,2% επί του συνόλου (σε επίπεδο σωρευτικών ΑΞΕ 1997-2016, σύμφωνα με στοιχεία Κεντρικής Τράπεζας πΓΔΜ).

Μετά από μία περίοδο πτωτικής πορείας από το 2012 έως το 2014, την τελευταία διετία κινούνται ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11,7%, το 2015 και του 13,6%, το 2016. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas