Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Βρέθηκε... κορμοράνος στα δάση του Ελληνικού

03 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Βρέθηκε... κορμοράνος στα δάση του Ελληνικού

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Ισως να μην έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά αυτό που συμβαίνει με το Ελληνικό.

 

Την ίδια ώρα που επιχειρείται να κλείσουν όλα τα μέτωπα για να προχωρήσει η επένδυση, και υπάρχουν και σχετικές κυβερνητικές εντολές, ανοίγουν νέες πληγές που μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες καθυστερήσεις. Χθες έγινε γνωστό ότι προσέφυγαν στο ΣτΕ δύο οικολογικές οργανώσεις.

Οι οικολογικές οργανώσεις επικεντρώνονται στη μη υπαγωγή του μεγαλύτερου τμήματος της επίμαχης περιοχής (6.168.759 τ.μ.) στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, αλλά και σε σχέση με τη θεώρηση του δασικού χάρτη της περιοχής. Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν τα Σωματεία Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων και Οικολογική Συνεργασία και στρέφονται κατά της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και του Δασάρχη Πειραιά. Μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα η αίτηση ακύρωσης να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Τα οικολογικά Σωματεία υποστηρίζουν ότι οι προσβαλλόμενες αποφάσεις είναι αντισυνταγματικές,  μη νόμιμες και ακυρωτέες, καθώς διακόπηκε η διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης του δασικού χάρτη της επίμαχης περιοχής (των Δήμων Αργυρούπολης, Βούλας, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ελληνικού, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Παλαιού Φαλήρου  και Πειραιά).

Στα χέρια της δικαιοσύνης είναι πλέον η υπόθεση καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα δικάσουν σύντομα και αν θα ξεκλειδώσουν την επένδυση ή θα την μπλοκάρουν. Κι όλα αυτά έγιναν την ίδια ημέρα που ο η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της αποκεντρωμένης διοίκησης αποφάσισε ότι η έκταση 37 στρεμμάτων που αρχικά είχε κηρυχθεί δασική, τελικά δεν είναι.

Δεν αποκλείεται, πάντως, κάθε προσπάθεια να κλείσουν τα μέτωπα να αντιμετωπίζεται με νέες προσφυγές από οικολόγους που θα ψάχνουν ακόμη και για… κορμοράνους στα δάση του Ελληνικού.

Το σίριαλ για το Ελληνικό συνεχίζεται σήμερα  με τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αρχαιολογικής ζώνης στο ακίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις εισηγήσεις και τα άρθρα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ανακήρυξη της ζώνης, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε κατά τη συνεδρίαση να μην συμβεί κάτι τέτοιο καθώς θα οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις της επένδυσης.

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas