Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Χωρίς λευκό καπνό το ΚΑΣ για το ελληνικό

06 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Χωρίς λευκό καπνό το ΚΑΣ για το ελληνικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας οκτώ ωρών, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε τα μεσάνυκτα να διακόψει τη συνεδρίαση για τη συζήτηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσον αφορά την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, λόγω παρέλευσης ώρας.
 

Σύμφωνα με το Αθηναίκό Πρακτορείο η διακοπή αποφασίστηκε και προκειμένου να γίνει συμπλήρωση του φακέλου της εισήγησης με ορισμένα πρόσθετα στοιχεία.

Η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ. 

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της «Ελληνικό Α.Ε.», ΦΕΚ (1862/Β/26-5-2017) προσδιόριζεται ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλέκεται η αρχαιολογική υπηρεσία στα έργα που θα γίνονται τα επόμενα χρόνια στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.
Στη σχετική απόφαση περιγράφεται επακριβώς «η έκταση και διάρκεια» της αρχαιολογικής έρευνας, οι «όρους της συνεργασίας», ο «προγραμματισμό της αρχαιολογικής έρευνας», το προσωπικό, η αποτύπωση - φωτογράφιση ευρημάτων, η αποθήκευση, συντήρηση και τεκμηρίωση κινητών ευρημάτων, η υλικοτεχνική υποδομή και η προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων.  

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas