Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δύο επενδυτές - έκπληξη μπήκαν στη Lamda Development

21 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Δύο επενδυτές - έκπληξη μπήκαν στη Lamda Development

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Μόνο έκπληξη προκαλεί η είδηση για την είσοδο στη Lamda Development νέων παικτών μέσω αγοράς σημαντικού πακέτου μετοχών.

 

Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για επενδυτές που δεν κινούνται παραδοσιακά στο χώρο του real estate αλλά που προφανώς βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά τώρα που το σήριαλ του Ελληνικού βαίνει προς το τέλος του.
Χθες ανακοινώθηκε ότι το επενδυτικό σχήμα Olympia Group  - VNK Capital απεκτησε πακέτο μετοχών της Lamda Development το οποίο μεταβιβάστηκε νωρίτερα μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
 
Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development και άλλαξαν χέρια στην τιμή των 5,40 ευρώ, με discount έναντι της τρέχουσας τιμής και με την αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ. Πωλητής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το αμερικανικό fund GSO Capital που ανήκει στον όμιλο της Blackstone και πριν την πώληση κατείχε ποσοστό 16.61% των μετοχών της Lamda Development

Η πρώτη εταιρεία είναι συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού ενώ η VNK Capital είναι η εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών που ίδρυσαν τα αδέρφια Βασίλης και Νέλλη Κάτσου τα οποία είχαν στο παρελθόν δημιουργήσει την Pharmathen την οποία και πούλησαν. Τώρα προχωρούν σε επενδύσεις στις οποίες βλέπουν σημαντικές προοπτικές.
 
Η εταιρεία Olympia αποτελεί το βασικό hub των 6 αυτόνομων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Στην Olympia εντάσσονται από τον κλάδο του λιανικού εμπορίου η αλυσίδα Public με 54 καταστήματα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας σε Ελλάδα και Κύπρο, από τον κλάδο της βιομηχανίας η Sunlight, που έχει εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, με πρωτιές σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο, η Westnet, εταιρεία διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, ενώ παράλληλα συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της Softone που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και τη METIS που εξειδικεύεται στο software για την παγκόσμια ναυτιλία.
 
Στην επίσημη ανακοίνωση του επενδυτικού σχήματος αναφέρονται τα εξής: "Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.
 
Η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENTS.A., αφορά σε  τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.
 
Η LAMDA DEVELOPMENT S.A.έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο  ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.  ​ 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas