Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ενας... δρομέας απέκτησε τα ακίνητα του Βωβού

22 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Ενας... δρομέας απέκτησε τα ακίνητα του Βωβού

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Με το ποσό των 26 εκατ. ευρώ η Dromeus Capital αποκτά δύο σημαντικά ακίνητα του άλλοτε κραταιού ομίλου Βωβού.


Τα ακίνητα βγήκαν προς πώλησης από την Εθνική Leasing και πρόκειται για το κτίριο που στεγάζεται η Wind Hellas στη Λεωφόρο Κηφισίας, κι ένα δεύτερο κτίριο στους Αμπελόκηπους. Για το πρώτο επενδυτικό όχημα της Dromeus Capital έδωσε 23,6 εκατ. ευρώ, ενώ 2,35 εκατ. ευρώ προσέφερε και για το δεύτερο ακίνητο στους Αμπελοκήπους. Σε άλλο αγοραστή, με τιμή στο 1,495 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικά ζητούμενου του 1,35 εκατ. ευρώ, πουλήθηκε το ακίνητο στην περιοχή των Βριλησσίων (λεωφόρος Πεντέλης 11-13). Τo συνολικό τίμημα από την πώληση των τριών κτιρίων ανήλθε στα 27,445 εκατ. ευρώ. Δεν βρέθηκε αγοραστής για το τέταρτο ακίνητο, γραφεία του Ανωτάτου Συμβούλιου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) στους Αμπελοκήπους επί της οδού Πουλίου 6, για το οποίο η ελαχιστη τιμή ξεκίναγε από τα 13 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και σταθμού αυτοκινήτων που στεγάζει τη Wind αποτελείται από τα κτίρια Α’ και Β’ επί της Λεωφόρου Κηφισίας 66, περιλαμβάνει χώρους συνολικής επιφανείας 8.334 τ.μ., με 4 υπόγεια συνολικής επιφανείας 25.200 τ.μ. και 812 θέσεις στάθμευσης. Η απόδοση εκτιμάται στα 6,3 % δεδομένου οτι παρά την ενοικίαση των χώρων με 15 ευρώ /τμ περι τα 1500 τμ είναι ξενοίκιαστα. Το δεύτερο ακίνητο που απέκτησε η Dromeus Capital ηταν γραφεία στον 4ο όροφο κτηρίου στους Αμπελόκηπους επιφάνειας 921 τμ και 19 θέσεις στάθμευσης σε εξαώροφο επαγγελματικό κτίριο γραφείων καταστημάτων, στην οδό Θεοφάνους 4, με προβολή στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Λ. Αλεξάνδρας.

Ποιο είναι το Dromeus Capital

Το Dromeus Capital Management είναι ένα επενδυτικό fund που ιδρύθηκε πάνω στη... φωτιά της κρίσης, με στόχο να επενδύσει αποκλειστικά στην Ελλάδα, τόσο στα ομόλογα της χώρας, όσο και σε ιδιωτικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Ιδρύθηκε από δύο Έλληνες fund managers, τους Αχιλλέα Ρισβά, που είναι και ο διευθύνων σύμβουλος και Ιάσων Μανωλόπουλο, ενώ το fund εδρεύει στο Λονδίνο, στην «πατρίδα» των ευρωπαϊκών επενδύσεων και όχι μόνο. Οι δύο τους, διέβλεψαν έγκαιρα το επενδυτικό και δημοσιονομικό... ναδίρ της χώρας, το 2012, επενδύοντας σταδιακά πάνω στο «γύρισμά» της, έχοντας εξαιρετικές αποδόσεις έκτοτε.

Είχε κάνει αίσθηση με τις τοποθετησεις του στην μετοχή της εταιρείας Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία αλλά και το μπλοκάρισμα της πρότασης του Γ. Αποστολόπουλου για την εξαγορά του 30% του "Υγεία" .

 
 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas