Σάββατο
18 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εως τέλος του 2018 η ισχύς των οικοδομικών αδειών για επισκευές

04 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Εως τέλος του 2018 η ισχύς των οικοδομικών αδειών για επισκευές

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Παρατείνεται μέχρι τις 31/12/2018 η ισχύς των οικοδομικών αδειών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι όψεις και η στέγη του κτιρίου, καθώς επίσης και οι δυνατότητες εκσυγχρονισμού της κτιριακής επέκτασης σε νομίμως υφιστάμενες χρήσεις κτιρίων ή εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νόμο για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.

 

Επίσης μέχρι τις 31/12/2018 παρατείνεται η ισχύς των αδειών επισκευής κτισμάτων σε σεισμόπληκτες και πυρόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι προτεινόμενες παρατάσεις στις προθεσμίες ισχύος των πολεοδομικών αδειών δόθηκαν για αποπερατώσεις, επεκτάσεις και επισκευές κτιρίων, οι οποίες δεν έχει καταστεί δυνατόν να ολοκληρωθούν εντός των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας.

 

Επίσης, με τροπολογίες επαναπροσδιορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις με την ελάχιστη απόσταση κοιμητηρίων από εγκεκριμένο σχέδιο πόλης ή όριο οικισμού. 

Τέλος, παρατείνεται η δεκαετής αποκλειστική προθεσμία από την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης για την ολοκλήρωση των έργων τεχνικής υποδομής στις εκτάσεις οικοδομικών συνεταιρισμών.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas