Τετάρτη
20 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επανακάμπτει η αγορά ακινήτων του Λονδίνου

07 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Επανακάμπτει η αγορά ακινήτων του Λονδίνου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Μια σειρά μεγάλων συναλλαγών κυρίως από Ασιάτες επενδυτές φαίνεται ότι ήταν ικανή να αποκαταστήσει την αγορά εμπορικών ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου ως την μεγαλύτερη της Ευρώπης.

 

Σύμφωνα με έρευνα της Real Capital Analytics τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το β’  τρίμηνο τους έτους πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές για εμπορικά ακίνητα ύψους €15,5 δις.  δηλαδή 12% περισσότερες από την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Ετσι, το Ηνωμένο Βασίλειο ξανακάθεται στο «θρόνο» της κορυφαίας επενδυτικής αγοράς ακινήτων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία προηγούμενα τρίμηνα την πρώτη θέση κατείχε η Γερμανία. Όπως λένε αναλυτές της αγοράς οι τιμές στο κεντρικό Λονδίνο εξακολουθούν να είναι ελκυστικές ειδικά για ασιάτες επενδυτές ιδιαίτερα μετά την μεγάλη πτώση της στερλίνας λόγω της απόφασης για Brexit. Την ίδια ώρα τα deals για εμπορικά ακίνητα στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 64% το β’ τρίμηνο στα €2,4 δις.

Η πτώση οφείλεται κυρίως στην διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών και της αβεβαιότητας που επικρατούσε στην αγορά. Σύμφωνα με την RCA εκτός από τη Νορβηγία όλες οι σκανδιναβικές χώρες εμφάνισαν ασθενέστερα αποτελέσματα κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Στη Σουηδία, τη μεγαλύτερη αγορά επενδύσεων σε ακίνητα, οι συμφωνίες ανήλθαν σε €3,4 δις. δηλαδή υποχώρησαν κατά 49% σε σχέση με το 2016. Στις αγορές της Δανίας και της Φινλανδίας η πτώση άγγιξε αντίστοιχα το 34% και 61%.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas