Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύει στον ιατρικό τουρισμό η Αθήνα

10 Απριλίου 18 - RE+D magazine
Επενδύει στον ιατρικό τουρισμό η Αθήνα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Δράσεις που θα αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αθήνας στον ιατρικό τουρισμό δρομολογούν από κοινού ο Δήμος Αθηναίων και το cluster ιατρικού τουρισμού «Athena Health Tourism».

 

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, με τους εκπροσώπους του cluster, στο οποίο συμμετέχουν μεσαίοι και μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ο συνεργατικός σχηματισμός «Athena Health Tourism» φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί σε πέντε κλάδους που αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για την Αθήνα: Τον οδοντιατρικό, τον οφθαλμολογικό, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την κοσμητική χειρουργική και επεμβατική δερματολογία, καθώς και τα διαγνωστικά κέντρα.

Τα οφέλη για την Αθήνα και την τοπική οικονομία θα είναι σημαντικά, αφού η εκτιμώμενη μέση ιατρική δαπάνη ανά επισκέπτη εκτιμάται στα 3.000 ευρώ, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Αλέξης Γαληνός.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τα ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα της σύμπραξης του δήμου με την AEGEAN και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ανάπτυξη του τουρισμού. «Οδήγησε στο ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων επισκεπτών κατά την περσινή χρονιά.

Αντίστοιχα και στον τομέα του ιατρικού τουρισμού διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον για επένδυση ιδιωτικών πόρων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να χτιστεί ένα υψηλής ποιότητας και ανταγωνιστικό προϊόν» σημείωσε.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas