Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύσεις €6,5 εκατ. υλοποιεί η βιομηχανία "alfa"

30 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Επενδύσεις €6,5 εκατ. υλοποιεί η βιομηχανία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους €6,5 εκατ. προγραμματίζει, σε ορίζοντα τριετίας, η βιομηχανία παραγωγής καταψυγμένων προϊόντων ζύμης "alfa" Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης ΑΕΒΕ, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της τόσο στην αγορά της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρείας, οι επενδύσεις κατευθύνονται στην επέκταση και βελτίωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και ανέρχονται για τα έτη 2017 & 2018 σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Με εξαγωγές σε περισσότερες από 35 χώρες, σε 4 ηπείρους, σταθερή ανάπτυξη άνω του 7% ετησίως, ίδια κεφάλαια στα 31,8 εκατ. ευρώ η "alfa" Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί κόντρα στην κρίση.

Η εταιρεία alfa, 100% ελληνική επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Κουκουτάρη στην Κοζάνη, όπου και διατηρεί τις παραγωγικές της εγκαταστάσεις έκτασης 14.000 τ.μ., απασχολώντας 312 άτομα μόνιμο προσωπικό, έχει ως βασικούς πυλώνες την καινοτομία, την εξωστρέφεια και την ποιότητα και ασφάλεια. Σημειώνεται ότι η "alfa" έχει εισαχθεί στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Κύπρου (ΧΑΚ). Η εταιρεία, παρουσιάζει ισχυρή χρηματοοικονομική διάρθρωση, καθώς στο κλείσιμο της χρήσης 2016 εμφανίζει ίδια κεφάλαια 31,8 εκατ. ευρώ, με τον δανεισμό της να ανέρχεται στο σύνολό του μόλις στα 1,7 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, παρουσιάζει σταθερά ανάπτυξη άνω του 7% τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με το 2016 να καταγράφει ανάπτυξη στο 9%. Ειδικότερα, το 2016 ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 29 εκατ. ευρώ έναντι 26,7 εκατ. ευρώ το 2015 και τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA, ανήλθαν σε 4,5 εκατ. ευρώ, και τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,51 εκατ. ευρώ. Για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση, λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα αποτελέσματα αλλά και τον στρατηγικό της σχεδιασμό, αναμένει να διατηρήσει στα επίπεδα του 7% κατ’ ελάχιστον τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Στόχος της εταιρείας είναι η διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης σε βάθος τριετίας τουλάχιστον, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη μέσω των στοχευόμενων αγορών που επεκτείνει τις δραστηριότητές της και των νέων προϊόντων που σχεδιάζει και αναμένεται να προωθήσει στις αγορές που επιχειρεί. Σημαντική συμβολή στην διατήρηση και επίτευξη των στόχων ανάπτυξης της εταιρείας έχει η δραστηριότητα του εξωτερικού, στην οποία η "alfa" έχει επενδύσει από την δεκαετία του 1990, εξάγοντας προϊόντα με βάση την ελληνική γη και την ελληνική παράδοση, αποτελώντας έτσι άξιο πρεσβευτή της χώρας μας σε σημαντικές διεθνείς αγορές.

Οι παραδοσιακές δημιουργίες alfa εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες στην Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία. Με τις εταιρίες που έχουν ήδη συσταθεί στην Αμερική, τη Σερβία και τη Ρουμανία, η διεθνής επέκταση της "alfa" γίνεται με εξαιρετικούς ρυθμούς και πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Με στόχο την εδραίωση της παρουσίας της σε νέες αγορές, η "alfa" συμμετέχει σε πάνω από 5 διεθνείς εκθέσεις κατά μέσο όρο, σε όλες τις ηπείρους κάθε χρόνο, και έχει βραβευτεί τόσο για τα προϊόντα της όσο και για τις συσκευασίες της στην Anuga και στην PLMΑ.

Οι πωλήσεις εξωτερικού, με βάση τα στοιχεία του 2016, αποτελούν το 27% περίπου του τζίρου και στόχος είναι τα 2020 να τριπλασιαστεί η αξία τους. 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas