Δευτέρα
20 Μαΐου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επενδύσεις άνω των €8,5 εκατ. από την Μπάρμπα Στάθης

15 Μαΐου 19 - RE+D magazine
Επενδύσεις άνω των €8,5 εκατ. από την Μπάρμπα Στάθης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Επενδύσεις άνω των €8,5 εκατ. για τη διετία 2019-2020 δρομολογεί η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, θυγατρική του Ομίλου Vivartia, η οποία εφέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική αγορά.

Οι επενδύσεις αφορούν στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60%, τρεις νέες γραμμές συσκευασίας και μία νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Νικήτας Ποθουλάκης, εχθές στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, εξελίσσοντας διαρκώς το χαρτοφυλάκιό της, ενισχύοντας την παραγωγή της καθώς και την συνεργασία της με τους Έλληνες αγρότες. «Προχωράμε με όραμα και για τα επόμενα 50 χρόνια συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πατρίδα μας, να ενισχύουμε τον Έλληνα αγρότη, να ανοίγουμε νέους δρόμους και να οδηγούμε την αγορά, να σεβόμαστε τον καταναλωτή και να καινοτομούμε βιολογικά ενώ στόχος μας είναι η ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Ποθουλάκης.

Ως αξιοθαύμαστο παράδειγμα για όλη την ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης ο Παναγιώτης Θρουβάλας, πρόεδρος της MIG. Όπως είπε, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία κατάφερε να επεκτείνεται συνεχώς, να βελτιώνει τη θέση της και τα νούμερά της ενώ κερδίζει συνεχώς στην εκτίμηση του καταναλωτή.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου MIG και αντιπρόεδρος του Ομίλου Vivartia, σε παρέμβασή του εστίασε στο ενδιαφέρον της MIG για την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης επισημαίνοντας ότι είναι «leader» στην αγορά. Τόνισε ότι στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης στήριξε με την ρευστότητά της και την καλή της πορεία την Vivartia και πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης με παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες, εκτός από την ηγετική θέση που κατέχει στην εγχώρια αγορά, αναπτύσσεται δυναμικά και στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, κυρίως με τα καταψυγμένα προϊόντα ζύμης, στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας, ενώ ήδη εξάγονται και λαχανικά στην Ευρώπη και την Αμερική. Στόχος της διοίκησης για το 2019 είναι η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών, οι οποίες αποτελούν το 20% των πωλήσεων (περίπου 30 εκατ. ευρώ), με αιχμή τα βιολογικά προϊόντα. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία θα διπλασιάσει την παραγωγή βιολογικών προϊόντων τα επόμενα τέσσερα χρόνια και από 5-7% των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα φτάσουν σε ποσοστό 15-20% των πωλήσεων.

Την ίδια ώρα η Deputy CEO και Marketing & Communication Director της Μπάρμπα Στάθης, Αγάπη Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέας σειράς προϊόντων ζυμαρικών και λαχανικά που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών και πολύ σύντομα θα βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας είναι, σύμφωνα με τον κ. Ποθουλάκη και ο εξορθολογισμός των προσφορών. Όπως ανέφερε οι προσφορές αποπροσανατολίζουν τον καταναλωτή και έχουν επίπτωση στην ποιότητα. Εκτίμησε ότι το λιανεμπόριο είναι αρωγός σε αυτή τη κατεύθυνση και τόνισε ότι ο εξορθολογισμός των προσφορών αποτελεί από τα πιο σοβαρά ζητήματα για τον σεβασμό του τελικού καταναλωτή.

Όσον αφορά στην πορεία της εταιρείας στο πρώτο τετράμηνο, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, οι πωλήσεις είναι ήδη πάνω από τον στόχο και «τρέχουν» με ρυθμούς της τάξης του 4% και εκτιμάται ότι ανάλογη θα είναι η πορεία στο σύνολο του έτους. Το 2018 οι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν στα 143,8 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA στα 23,5 εκατ. ευρώ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas