Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επένδυση 408 εκατ για ξενοδοχείο στην Νότια Κρήτη

04 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Επένδυση 408 εκατ για ξενοδοχείο στην Νότια Κρήτη

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρεία ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ ΑΕ στον τουριστικό οργανισμό TUI AG προχώρησε η εταιρεία ΚΑΡΑΤΖΗ ΑΕ.

Η "Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε." κατέχει οικόπεδο στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, συνολικής έκτασης 146 στρεμ. όπου θα κατασκευαστεί νέα μονάδα της αλυσίδας Robinson Club. Ο Όμιλος σχεδίαζε να κατασκευάσει στο ακίνητο πολυτελές θέρετρο των 700 κλινών και συγκρότημα με μπανγκαλόου δίπλα στη θάλασσα.
 
Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο το οποίο ενέκρινε η  η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) προκειμένου να προχωρήσει η  ένταξη στη διαδικασία των στρατηγικών επενδύσεων προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συνεδριακό κέντρο, μαρίνα, spa, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας.Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 408,49 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50,4 εκατ. αφορούν στην αγορά γης και έχουν ήδη καταβληθεί, ενώ τα υπόλοιπα 358,09 αφορούν το κόστος κατασκευής και δημιουργίας υποδομών
 
Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo «ROBINSON Club Kyllini Beach» στην Πελοπόννησο και  το «ROBINSON Club Daidalos» στην Κω.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, από την ενέργεια αυτή θα ενισχυθούν περαιτέρω τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ. Μάλιστα δεδομένου ότι η θυγατρική ήταν αδρανής, δεν επηρεάζονται ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά αποτελέσματά του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas