Τετάρτη
22 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επίκειται μεγάλη συγχώνευση σε ΑΕΕΑΠ

17 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Επίκειται μεγάλη συγχώνευση σε ΑΕΕΑΠ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Μια μεγάλη προσφορά έλαβε πρόσφατα η ΑΕΕΑΠ Forest City Realty Trust Inc.

 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η Equity Commonwealth ήρθε σε επαφή με την εταιρεία για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη συγχώνευση. Οι συνομιλίες έρχονται δυο μήνες μετά την ανακοίνωση της Forest City ότι το διοικητικό συμβούλιο είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα για να διερευνήσει εναλλακτικές λύσεις για την αύξηση της αξίας της εταιρείας αξιολογώντας διάφορες επιλογές.

Επιλογές που αφορούν σε ένα βελτιωμένο σχέδιο λειτουργίας της ΑΕΕΑΠ, σε διαρθρωτικές αλλαγές των περιουσιακών της στοιχείων, σε εξαγορές και πωλήσεις αλλά και σε μια επικείμενη συγχώνευση. Πιο αναλυτικά, από την ανακοίνωση στις αρχές Σεπτεμβρίου για το σχέδιο διερεύνησης των επιλογών της η εταιρεία έκανε αξιοσημείωτες κινήσεις.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε συμφωνία πώλησης του 51% σε ένα χαρτοφυλάκιο λιανικής 12 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών στη Madison International Realty για περίπου $1 δις. αλλά και πώληση 10 εμπορικών κέντρων στην QIC σε μια συναλλαγή που αποτιμά τα περιουσιακά στοιχεία σε περίπου $3,2 δις.

Εάν η Forest City ανάψει το «πράσινο φως» στην Equity θα προσθέσει περίπου $8,2 δις. σε ενοποιημένα περιουσιακά στοιχεία στο προσεκτικά «χτισμένο» χαρτοφυλάκιο γραφείων συνολικής επιφάνειας 11 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών της Equity. Οι εταιρίες Forest City και Equity έχουν κεφαλαιοποίηση $5,5 δις. και $3,8 δις. αντίστοιχα σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas