Δευτέρα
20 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εξαγωγή ελληνικής βύνης στο εξωτερικό

06 Νοεμβρίου 14 | Ζωούλλης Μηνά
Ζωούλλης Μηνά

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Περίπου 89.906 τόνοι ελληνικό κριθάρι, αξίας €21,3 εκατ. και 12 μπίρες από την Ελλάδα είναι ο απολογισμός του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2014

 

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος. Ζωούλλης Μηνά τονίζοντας ότι οι 12 μπίρες της εταιρίας που παράγονται στην Ελλάδα περιέχουν εξολοκλήρου κριθάρι από Έλληνες παραγωγούς, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική βύνη αρχίζει το ταξίδι της σε αγορές του εξωτερικού.

Το πρώτο και μεγαλύτερο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που ξεκίνησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2008, είναι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα Προγράμματα Συμβολαιακής Καλλιέργειας στην Ελλάδα στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.010 έλληνες παραγωγοί που καλλιεργούν κριθάρι σε εκτάσεις 235.000 σε 23 νομούς της χώρας και έχουν συνολικά παράξει 200.886 τόνους υψηλής ποιότητας βυνοποιήσιμου κριθαριού.

Το πρόγραμμα ξεπερνά σε αξία τα €40 εκατ. και να έχει δημιουργήσει 830 νέες θέσεις εργασιάς στον αγροτικό τομέα.

Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού αποτελεί για όλους εμάς στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δέσμευση αλλά και στρατηγική προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα που πετύχαμε από την έναρξη του προγράμματος, πριν από 7 χρόνια, δικαιώνουν τις προσπάθειές μας, αλλά και αποδεικνύουν στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς η συνεργασία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα, την πανεπιστημιακή έρευνα και την πρωτογενή παραγωγή μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια.

Σήμερα γιορτάζουμε την επίτευξη του πάγιου στόχου μας για 100% κάλυψη της παραγωγής μας από ελληνικό κριθάρι, αλλά και το ξεκίνημα των εξαγωγών ελληνικής βύνης από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε αγορές του εξωτερικού και στέλνουμε το μήνυμα στους 3.010 Έλληνες παραγωγούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε ότι είμαστε εδώ, και συνεχίζουμε μαζί να παράγουμε αξία για την ελληνική οικονομία και τον τόπο μας.
 
Σημειώνεται ότι οι μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Free, Amstel Radler, Amstel Bock, Heineken, Fischer, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, ΑΛΦΑ Weiss, ΒΙΟΣ 5 και Buckler, είναι οι πρώτες και μοναδικές στην Ελλάδα που ακολουθούν μια 100% καθετοποιημένη ελληνική διαδρομή, αφού παράγονται πλέον όλες εξ' ολοκλήρου από ελληνικό κριθάρι το οποίο στη συνέχεια, βυνοποιείται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
 
Επιπλέον, έχοντας πλήρως καλύψει τις ανάγκες της παραγωγής της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκινάει την εξαγωγή ελληνικής βύνης σε αγορές του εξωτερικού.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas