Σάββατο
21 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εξοικονόμηση κόστους με πιο... αποδοτικά γραφεία

28 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Εξοικονόμηση κόστους με πιο... αποδοτικά γραφεία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν συνολικά $1,5 τρις μειώνοντας τα κόστη των γραφείων τους χρησιμοποιώντας πιο αποδοτικούς χώρους σύμφωνα με ανάλυση της Philips Lighting.


Μάλιστα, η εταιρεία καλεί όλες τις ανεπτυγμένες χώρες να διπλασιάσουν στο 3% ετησίως το ποσοστό ανακαίνισης των γραφείων τους τονίζοντας ότι η ανακαίνιση των κτιρίων στα βέλτιστα πρότυπα θα μειώσει το ενεργειακό κόστος και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα συμβάλλοντας αποτελεσματικότερα στη μείωση των διαθέσιμων χώρων εργασίας και των χώρων συσκέψεων.

«Η ανακαίνιση των γραφειακών χώρων ώστε να γίνουν πιο ενεργειακά αποδοτικά μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, αλλά και στην εξοικονόμηση κόστους.

Αν αυτό δε συνδυαστεί και με την έξυπνη τεχνολογία ο επιπλέον οικονομικός αντίκτυπος για τις επιχειρήσεις μπορεί να είναι τεράστιος» δηλώνει ο Harry Verhaar, επικεφαλής της Philips Lighting. Σύμφωνα με την έρευνα η αγορά γραφείων με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης είναι εκείνη της Ασίας – Ειρηνικού. Και τούτο καθώς είναι η μεγαλύτερη αγορά γραφειακών χώρων με επιφάνεια άνω των 65 εκατ. τμ η οποία θα μπορούσε να «σώσει» έως και $977 δις. εάν τα κτίρια γίνουν πιο «πράσινα».

Όπως λέει η έκθεση, η επόμενη μεγάλη αγορά είναι εκείνη της Ευρώπης η οποία θα μπορούσε να εξοικονομήσει μέχρι και $243 δις. ακολουθούμενη από τη Β. Αμερική στα $220 δις.

Ως παράδειγμα, η Philips αναφέρει της Deloitte η οποία κατάφερε να μειώσει κατά 50% τον απαιτούμενο χώρο ανά υπάλληλό της στο κτίριο γραφείων «The Edge» στο Άμστερνταμ βελτιώνοντας παράλληλα την εργασιακή ευημερία χρησιμοποιώντας «έξυπνη» τεχνολογία. Η ανακαίνιση μπορεί να μειώσει σημαντικά τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού αλλά και την χρήση του κλιματιστικού αποφέροντας οικονομικά οφέλη, λένε στελέχη της εταιρείας.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas