Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Γεφύρι της Αρτας η παραχώρηση της Εγνατίας οδού

23 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Γεφύρι της Αρτας η παραχώρηση της Εγνατίας οδού

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πλησιάζουν τα... νεότερα του διαγωνισμού που αφορά στην ανάδειξη αναδόχου για τα έργα συντήρησης του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού και, την κατασκευή των υπολοίπων, ανεκτέλεστων, σταθμών διοδίων.

 

Χθες ανακοινώθηκε μετάθεση της ημερομηνίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις 16 Φεβρουαρίου από τις 26 Ιανουαρίου που ήταν αρχικά.

Ειδικότερα, η 16η Φεβρουαρίου, ορίστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, ως η νέα ημερομηνία για την υποβολή του φακέλου εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους επενδυτές για την Εγνατία Οδό. Κατά τα λοιπά ισχύουν όλα όσα έχουν ορισθεί από το Ταμείο, στην τροποποιημένη από τις 21 Δεκεμβρίου 2017 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τους φακέλους με τις προσφορές τους μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, για μεγάλα «πακέτα» έργων, που συνολικά – τόσο για δυτικό, όσο και ανατολικό τομέα- έχουν προϋπολογιστεί σε €144,545 εκατ.

Για τον κάθε ένα από τους δύο τομείς του άξονα της Εγνατίας, τα έργα έχουν χρόνο εκτέλεσης 18 μήνες ενώ προβλέπεται προαίρεση επέκτασης των συμβάσεων για επιπλέον έξι μήνες, μετά από μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων.

Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ ανέβαλε πρόσφατα τόσο την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη μαρίνα Αλίμου όσο και της μαρίνας Χίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλες οι μεγάλες κατασκευαστικές θέλουν την Εγνατία, δηλαδή ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και JP Αβαξ.

Η Εγνατία Οδός «είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, διαχωρισμένων ρευμάτων κυκλοφορίας, με πλήρη έλεγχο των προσβάσεων. Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους (στη συνοριακή πύλη με την Τουρκία) και διέρχεται από τη μητροπολιτική περιοχή Θεσσαλονίκης. Διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας, και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση (ρεύμα κυκλοφορίας) και κεντρική νησίδα. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, για οδικό τμήμα 45 χιλιομέτρων, από τον κόμβο Κλειδίου έως τον κόμβο Λαγκαδά, η Εγνατία Οδός διαθέτει τρεις λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα.
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas