Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Ελλάδα στις χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση στους φόρους ακινήτων

07 Σεπτεμβρίου 18 - RE+D magazine
Η Ελλάδα στις χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση στους φόρους ακινήτων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Στην έκτη θέση μεταξύ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ με την μεγαλύτερη αύξηση στη φορολόγηση των ακινήτων μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και τον Καναδά στο διάστημα 2007-2016 βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης
 
 Το 2016, το ποσό των εσόδων που εισπράχθηκαν από τους φόρους ακίνητης περιουσίας διαφέρει αρκετά από χώρα σε χώρα, κυμαινόμενο από 0,3% του ΑΕΠ στην Εσθονία έως 4,3% του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
Ωστόσο, στις περισσότερες χώρες, οι φόροι ακίνητης περιουσίας παραμένουν μια μικρή πηγή εσόδων. Οι τάσεις στα έσοδα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια διέφεραν επίσης μεταξύ των χωρών. Μεταξύ του 2000 και του 2016, 20 χώρες ανέφεραν αύξηση των εσόδων από το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας ως ποσοστό του ΑΕΠ, ενώ σε 16 χώρες τα έσοδα μειώθηκαν. 
 
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ καταγράφεται έντονη τάση μείωσης των βαρών για τις επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν περισσότερα κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα για επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης. Έτσι ο μέσος συντελεστής για τις επιχειρήσεις στα μέλη του Οργανισμού έχει μειωθεί από 32,5% το 2000 σε 23,9% το 2018. Στη χώρα μας παραμένει μεταξύ των υψηλότερων, στο 29%, έχοντας μάλιστα αυξηθεί κατά τρεις μονάδες την τελευταία τριετία.
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas