21 Απριλίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η άνθηση του real estate ενίσχυσε τον πλούτο των Γερμανών

15 Απριλίου 19 - RE+D magazine
Η άνθηση του real estate ενίσχυσε τον πλούτο των Γερμανών

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η αύξηση των τιμών των ακινήτων ενισχύει τον πλούτο που έχουν στα χέρια τους οι Γερμανοί, αν και παραμένει άνισα κατανεμημένος στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα της Bundesbank που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο καθαρός πλούτος του μέσου γερμανικού νοικοκυριού ήταν 70.800 ευρώ το 2017, αυξημένος κατά 17% από την προηγούμενη έρευνα πριν από τρία χρόνια, κυρίως χάρη στην αύξηση της αξίας της πρώτης κατοικίας.

Η έρευνα αποτυπώνει κάποιες από τις επιπτώσεις της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία τροφοδότησε την άνθηση της γερμανικής αγοράς ακινήτων μειώνοντας το κόστος δανεισμού. Αυτή η πολιτική εδώ και καιρό δέχεται επικρίσεις στη χώρα διότι οδήγησε σε μείωση των αποδόσεων των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος, που είναι δημοφιλείς μεταξύ των Γερμανών αποταμιευτών.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την ανισότητα αποτυπώνεται μια μικτή εικόνα: η διαφορά μεταξύ του πλουσιότερου και του φτωχότερου τετάρτου του πληθυσμού διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο, ακόμα κι αν μειώθηκε οριακά το μερίδιο του συνολικού πλούτου στα χέρια του κορυφαίου 10%. Μεγάλη παρέμεινε η διαφορά μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής Γερμανίας.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas