Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η ελληνική οικονομία και η κτηματαγορά

16 Νοεμβρίου 16 | Πάνος Δανός
Πάνος Δανός

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Από το 1990 έως το 2008 η μεγέθυνση του ΑΕΠ της Ελλάδας ήταν κατά μέσο όρο υψηλότερη από αυτόν του μέσου όρου των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Όμως, από το 2009 → ύφεση…και μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα μιας δεκαετίας Κεϊνσιανών πολιτικών δανεισμού, το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και εξακολουθεί να έχει υπερβάλλον δημόσιο χρέος.

Η Ελληνική Πραγματικότητα:
 
ΚΡΙΣΗ στο σύνολο της οικονομίας όσον αφορά τις δομές της, τις αντιλήψεις της και τις συμπεριφορές της. Η καθημερινότητά των Ελλήνων έχει να κάνει με Φόρους, Απεργίες, Ανεργία, Δάνεια, Μειώσεις Μισθών και Συντάξεων και σενάρια Χρεωκοπίας. 
 
Η Ελληνική Κτηματαγορά ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
 
- Το 2016 είναι καλύτερο από το 2015.
- Όμως, επηρεάζεται αρνητικά από τις απρόβλεπτες εξελίξεις στην οικονομία και την πολιτική σκηνή της χώρας τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα αρνητικά επιδρά επίσης η ασύμμετρη και διαρκώς μεταβαλλόμενη φορολογική πολιτική.
 
ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ…αυτά είναι το μέλλον που θα οδηγήσουν την Οικονομία και την Κτηματαγορά σε ανάκαμψη.
 
- Πέντε Αυτοκινητόδρομοι (Μορέας, Αιγίου, Ιόνια, Ολυμπία και Ε65) - Μετρό Θεσσαλονίκης - Αεροδρόμια π.χ. Καστέλι Κρήτης - Άδειες για Έρευνες Φυσικού Αερίου κλπ. Αλλά και τα Ιδιωτικά Έργα με έμφαση: Το mega project που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ! 2.000.000 τ.μ. πράσινο αλλά και 2.500.000 τ.μ. κτίρια και υποδομές. 
 
 Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ θα είναι ένα ηχηρό Ορόσημο – Μήνυμα Ανάπτυξης για τους εντός, αλλά ιδιαίτερα για τους εκτός της Ελλάδας, επενδυτές.
 
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η Ελλάδα είχε 25 εκατ. Τουρίστες, η Ισπανία 50 εκατ. Συνεπώς, υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια και προοπτικές.
 
Πρέπει όμως παράλληλα: - Να ενισχυθεί περαιτέρω ο ιδιωτικός τομέας - Να μειωθούν οι φόροι - Να περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες - ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ το κύρος και η αξιοπιστία στη χώρα με εργατικότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα
 
Προπαντός οι πολιτικοί, οι συντεχνίες, αλλά και οι επιχειρηματίες.
 
ΤΕΛΟΣ, να μην παραιτηθεί ποτέ η ΕΛΛΑΔΑ από τον απόλυτο στόχο που είναι η έξοδος από το ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas