Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ηλεκτρονικά η σύσταση των ΙΚΕ

12 Σεπτεμβρίου 18 - RE+D magazine
Ηλεκτρονικά η σύσταση των ΙΚΕ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μετά την δυνατότητα ίδρυσης μονοπρόσωπης ΙΚΕ με ηλεκτρονικό τρόπο, από σήμερα ενεργοποιείται και η δυνατότητα ίδρυσης πολυπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, μέσω της της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Μιας Στάσης (e-ΥΜΣ).
 
Τα στοιχεία σύστασης θα καταχωρούνται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://eyms.businessportal.gr ηλεκτρονικά, χωρίς να κατατεθεί κανένα έγγραφο και το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να διατηρεί τα στοιχεία που καταχωρούνται για ένα τρίμηνο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες από την πλευρά των ιδρυτών της εταιρείας ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται αυτόματα. 
 
Το σύστημα της e-YMS χορηγεί αριθμό ΓΕΜΗ και Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης (ΚΑΚ) σύστασης, δημιουργεί ηλεκτρονικό φάκελο στη Μερίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ, αποδίδει ζεύγος κωδικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης για την πρόσβαση της εταιρείας στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ. Επίσης διαβιβάζει ηλεκτρονικά στο Taxis τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου η εταιρεία να εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει ΑΦΜ ενημερώνει τον ΕΦΚΑ για τη σύσταση της εταιρείας ενώ εκδίδει ψηφιακά υπογεγραμμένα αντίγραφα της εταιρικής σύμβασης και της ανακοίνωσης σύστασης της εταιρείας και τα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους αιτούντες. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της ηλεκτρονικής διαδικασίας, η σύσταση επιχείρησης θα είναι δωρεάν, ενώ στη συνέχεια το κόστος θα ανέρχεται στο 30% του κόστους σύστασης μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης, με αυτοπρόσωπη παρουσία.
  
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος από την έναρξης του μέχρι σήμερα, δηλαδή κατά τη διάρκεια των πρώτων 50 ημερών, έχουν συσταθεί πάνω από 120 μονοπρόσωπες ΙΚΕ, με ελάχιστο πραγματικό χρόνο σύστασης τα 13 λεπτά της ώρας.


Σταδιακά και μέχρι το τέλος του 2019 θα μπορούν να συστήνονται ηλεκτρονικά  και οι υπόλοιπες νομικές μορφές (ΑΕ-ΕΠΕ-ΟΕ-ΕΕ). 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas