Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

"Καταιγίδα" χτυπά τον Βρετανικό κατασκευαστικό κλάδο

20 Ιουλίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Τα πάνω κάτω φαίνεται ότι έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στον κατασκευαστικό κλάδο της Βρετανίας.

 
Σύμφωνα με έρευνες πάνω από το ¼ των εταιρειών του κλάδου κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αφερέγγυες μέχρι το 2020. Η αβεβαιότητα λόγω της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση έπληξε τον τομέα των κατασκευών με το 26% των εταιριών να παρουσιάζουν προειδοποιητικά σημάδια κινδύνου, σύμφωνα με την εταιρεία Moore Stephens η οποία έδωσε στοιχεία αποκλειστικά στο City AM.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση ιδιαίτερα στην αγορά γραφείων του Λονδίνου σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος υλικών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την τέλεια «καταιγίδα» στον κλάδο» δήλωσε ο Lee Causer, στέλεχος της Moore Stephens.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επιχειρήσεις που κατασκευάζουν εμπορικά ακίνητα ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες με το 32% εξ αυτών να αντιμετωπίζει αυξημένο ποσοστό να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του τα επόμενα τρία χρόνια.

Ειδικά ο εμπορικός τομέας επηρεάζεται άμεσα από τις αυξημένες πιέσεις λόγω Brexit καθώς οι παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρίες συζητούν εάν θα διατηρήσουν την έδρα και το προσωπικό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εταιρίες κατασκευής κατοικιών βρίσκονται σε ελαφρά μικρότερο κίνδυνο λόγω της έλλειψης στέγασης την ώρα που η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί περίπου 1 εκατ. νέες κατοικίες έως το 2020. Στον τομέα αυτό το 23% των εταιρειών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas