Δευτέρα
20 Μαΐου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κοινή επένδυση €80 εκατ. από τις Hyundai και Kia στη Rimac

15 Μαΐου 19 - RE+D magazine
Κοινή επένδυση €80 εκατ. από τις Hyundai και Kia στη Rimac

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Κοινή επένδυση, ύψους €80 εκατ. θα πραγματοποιήσουν στην κροατική Rimac Automobili οι αυτοκινητοβιομηχανίες Hyundai Motor Company και Kia Motors.

Η Rimac θα αναλάβει να δώσει "γκάζι" στο αγωνιστικό τμήμα "Ν" της Hyundai, δημιουργώντας μια ηλεκτρική έκδοση του πρωτότυπου οχήματος.

Η Hyundai Motor θα επενδύσει 64 εκατ. ευρώ στην Rimac Automobili και η Kia Motors θα επενδύσει 16 εκατ. ευρώ.

"Με τη νέα συνεργασία, η Hyundai Motor Group στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης προς την Καθαρή Κινητικότητα (Clean Mobility)" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας από τον ιδρυτή της Rimac, Mate Rimac και τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Hyundai Motor Group, Euisun Chung.

"Η Rimac Automobili είναι μια καινοτόμος εταιρεία με εξαιρετικές δυνατότητες στα ηλεκτρικά οχήματα υψηλής απόδοσης. Η άφθονη εμπειρία της από τη συνεργασία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, σε συνδυασμό με την τεχνολογική εξέλιξη, την καθιστά ιδανικό συνεργάτη. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τη Rimac στον δρόμο μας για την καθαρή κινητικότητα" επισήμανε ο κ. Chung.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει τη μέγιστη δυνατή αξία για τις εταιρείες και τους πελάτες μας. Η Rimac είναι μία νέα και σχετικά μικρή, αλλά ταχέως αναπτυσσσόμενη εταιρεία. Βλέπουμε έναν ισχυρό επενδυτικό και τεχνολογικό εταίρο στο "πρόσωπο" της Hyundai Motor Group» δήλωσε ο επικεφαλής της Rimac.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas