Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Με το... ντουφέκι ψάχνουν σπίτια οι ενοικιαστές

06 Μαρτίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Με το... ντουφέκι ψάχνουν σπίτια οι ενοικιαστές

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Διογκώνεται το ήδη μεγάλο πρόβλημα της διαθεσιμότητας προς ενοικίαση ακινήτων, κυρίως σε τουριστικά νησιά, αλλά και μεγάλες πόλεις της χώρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ered.gr από μεσιτικά γραφεία σε Μύκονο και Σαντορίνη εν όψει και της ερχόμενης τουριστικής σεζόν η επικράτηση βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει στερέψει την αγορά από σπίτια με αποτέλεσμα να δημιουργείται ευρύτερο πρόβλημα στον τουριστικό κλάδο αφού πολλοί από εκείνους που εργάζονται με τη σεζόν βρίσκουν δουλειά σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και τουριστικά καταστήματα, αλλά δεν βρίσκουν μέρος για να μείνουν και αναγκάζονται να φύγουν.  

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προτιμούν να διαθέσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία για βραχυχρόνια μίσθωση και μάλιστα με υψηλές χρεώσεις, παρά να τα δώσουν για ενοικίαση για διάστημα που μπορεί να τα δεσμεύσει από 5 έως 6 μήνες.

Το πρόβλημα όπως σημειώνουν οι ειδικοί της αγοράς εστιάζεται κυρίως σε μικρά σπίτια του ενός και των δυο υπνοδωματίων που εξυπηρετούν τέτοιου είδους ανάγκες και όχι τις πολυτελείς βίλες με θέα θάλασσα τις οποίες έτσι κι αλλιώς οι ιδιοκτήτες διαθέτουν με την ημέρα ή την εβδομάδα σε ξένους την «καρδιά» του καλοκαιριού.

Στο ίδιο «έργο» θεατές είναι και μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη στις οποίες πλήττονται κυρίως οι φοιτητές που αναζητούν σπίτια μικρού εμβαδού τα οποία οι ιδιοκτήτες τους προτιμούν να διαθέσουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για βραχυχρόνια μίσθωση.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος, Γρηγόρης Λιάντας σκιαγραφώντας την κατάσταση στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης είχε υπογραμμίσει την μεγάλη μείωση των διαθέσιμων διαμερισμάτων ενώ όπως είπε τα ελάχιστα διαθέσιμα βγαίνουν στην αγορά από €20 έως και €50 ακριβότερα. Το «κυνήγι» για διαμέρισμα προς ενοικίαση έχει μειώσει δραματικά και τις αυτονόητες μέχρι πρότινος απαιτήσεις των ενοικιαστών, όπως επισήμανε ο πρόεδρος των μεσιτών. «Το άσχημο είναι ότι ενώ παλιά οι ενοικιαστές είχαν απαιτήσεις, τώρα το μόνο που ζητούν είναι ένα διαμέρισμα να μείνουν» εξήγησε ο κ. Λιάντας.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas