Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μεγαλοεπενδυτές στο μετοχικό σχήμα της Πανγαία

10 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
Μεγαλοεπενδυτές στο μετοχικό σχήμα της Πανγαία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων η είσοδος ισχυρών ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό σχήμα της Invel, που ως γνωστόν ελέγχει το 66% της «Εθνικής Πανγαία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν από λίγα 24ωρα ολοκληρώθηκε και τυπικά, με τη συγκατάθεση της ΕΤΕ, η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Invel Real Estate Partners που εξασφαλίζει πλέον την παρουσία στην Ελλάδα δύο πολύ σημαντικών ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Η εξέλιξη συτή ήταν συνέπεια της αποχώρησης από το εταιρικό σχήμα της εταιρείας, του  Ισραηλινού επιχειρηματία Μπένυ Στάινμετζ ο οποίος αποσύρεται επικεντρώνοντας την προσοχή του στις νομικές εκκρεμότητες που αντιμετωπίζει με τις δικαστικές αρχές της χώρας του. 
 
Οι νέοι εταίροι
Πρόκειται για την Castlelake, που διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά NPL’s –οι ιδρυτές της Castlelake ήταν από τους πρώτους που αγόραζαν ένα χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκών NPL – που επενδύει σε εξασφαλισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε REO’s αλλά και άμεσα σε ακίνητα. Από την ίδρυση της έχει αποκτήσει πάνω από 7000 ευρωπαϊκά ακίνητα σε περισσότερες από 100 συναλλαγές.

Ο δεύτερος εταίρος είναι το βρετανικό equity fund Coller Capital που ειδικεύεται σε τοποθετήσεις στην δευτερογενή αγορά συμμετάχοντας στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρείων εξαγοράζοντας το από τους αρχικούς ιδιοκτήτες Με έτος ίδρυσης το 1990 είναι ένα από τα παλαιότερα θεσμικά επενδυτικά σχήματα του είδους και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σημαντική αυτή τοποθέτηση σοβαρών ξένων θεσμικών στην ελληνική αγορά ακινήτων ο Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής της Invel, που αποτέλεσε και τον αρχιτέκτονα του πρόσφατου deal, μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία: «Η είσοδος τέτοιου επιπέδου blue chip investors, αποδεικνύει ότι η «Πανγαία» αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική πλατφόρμα για ανάπτυξη στην κατάλληλη συγκυρία του οικονομικού κύκλου, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για το προσεχές μέλλον και την αναγνώριση της Invel ως κορυφαίο διαχειριστή επενδύσεων με εξαιρετική θεσμική εμπειρία στην αγορά». «Η επισφράγιση της σχέσης με τέτοιας εμβέλειας νέους επενδυτές θα αποτελέσει αφετηρία και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα νέα projects στη χώρα». 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas