Δευτέρα
15 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μειώθηκαν οι τιμές σε γραφεία και καταστήματα το α' εξάμηνο

27 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Μειώθηκαν οι τιμές σε γραφεία και καταστήματα το α' εξάμηνο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Συνεχίστηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2017 η υποχώρηση των τιμών καταστημάτων και γραφείων.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά 0,7% υποχώρησαν οι τιμές των γραφείων σε όλη τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα μισθώματα τους αυξήθηκαν οριακά κατά 0,1%. Οσον αφορά στις τιμές των καταστημάτων - υψηλών προδιαγραφών - με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, στο ίδιο διάστημα, οι ονομαστικές τιμές και για το σύνολο της χώρας παρουσίασαν οριακή αύξηση 0,5% σε σχέση με το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο εξάμηνο του 2017 οι ονομαστικές τιμές καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας σημείωσαν οριακή αύξηση κατά 0,2%, στη Θεσσαλονίκη παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 1% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Για το 2016, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής των ονομαστικών τιμών καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών διαμορφώθηκε σε -0,4% για το σύνολο της χώρας, ενώ οι αντίστοιχοι ρυθμοί μεταβολής των τιμών ήταν -0,9% για την Αθήνα, -0,4% για τη Θεσσαλονίκη και 0,4% για την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Δείκτης μισθωμάτων καταστημάτων 

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, τα μισθώματα των καταστημάτων για το σύνολο της χώρας υποχώρησαν κατά 1,5% σε σχέση με το β΄ εξάμηνο του 2016 (προσωρινά στοιχεία). Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι αντίστοιχοι ρυθμοί μείωσης ήταν 0,6% στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και 0,1% στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, ενώ για το σύνολο του 2016 τα μισθώματα των καταστημάτων υποχώρησαν με μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 1,8%.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas