Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ και China Development Bank

03 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Μνημόνιο συνεργασίας ΑΔΜΗΕ και China Development Bank

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Μνημόνιο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ από την China Development Bank (CDB) υπεγράφη χθες μεταξύ των δύο εταιριών, στο πλαίσιο δεύτερης συνάντησης της ομάδας εργασίας Ελλάδας - Κίνας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του Αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας (NDRC) Jizhe Ning.

 

Το μνημόνιο εντάσσεται στις πρωτοβουλίες προώθησης του τριετούς Σχεδίου Οικονομικής Συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας (Αction Plan) που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο, κατά τη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο.

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, ο κ. Ning επισκέφθηκε τα γραφεία του ΑΔΜΗΕ όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας για την πορεία της συνεργασίας με την State Grid και την εξέλιξη των διασυνδέσεων των Κυκλάδων και της Κρήτης, καθώς και για τον σχεδιασμό νέων διασυνδέσεων καθώς ωριμάζουν οι σχετικές μελέτες βιωσιμότητας που εκπονούνται. Ο ίδιος εκτίμησε ότι καθώς η Ελλάδα επιστρέφει σε αναπτυξιακή τροχιά, η προβλεπόμενη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στις βιομηχανικές μονάδες θα ενισχύσει τη θέση του ΑΔΜΗΕ.

Όπως είναι γνωστό τον περασμένο Ιούνιο η State Grid of China εξαγόρασε το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ έναντι €320 εκατ. επένδυση που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κινεζική επένδυση στην Ελλάδα μετά την εξαγορά του 51% του ΟΛΠ από την Cosco.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης δήλωσε από την πλευρά του ότι η στρατηγική συνεργασία με την State Grid στον ΑΔΜΗΕ (τον έλεγχο του οποίου έχει το ελληνικό Δημόσιο) «αποτελεί απτό δείγμα υλοποίησης της αναπτυξιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που θα οδηγήσει σε επιτάχυνση και τεχνολογική αναβάθμιση των νέων διασυνδέσεων και ενίσχυση της εξωστρέφειας της εταιρείας, με σκοπό την υλοποίηση περισσότερων διεθνών διασυνδέσεων».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas