Παρασκευή
20 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ο φόβος του φιάσκου και το κόλπο με τις αντικειμενικές

15 Ιανουαρίου 18 - Bασίλης Σ. Κανέλλης
Ο φόβος του φιάσκου και το κόλπο με τις αντικειμενικές

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Χωρίς κανείς να αποκλείσει ένα νέο φιάσκο με τις αντικειμενικές αξίες, οι περίπου 100 πιστοποιημένοι εκτιμητές έπιασαν δουλειά.

 

Θα πρέπει ουσιαστικά το επόμενο 20ήμερο να παρουσιάσουν μια τελική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να γίνει η εξίσωση με τις εμπορικές, ωστόσο πολλοί εκφράζουν τους φόβους τους ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό.

Η κυβέρνηση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, σκέφτεται την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και ρυθμίσεις με προεκλογικό άρωμα. Ενώ δηλαδή στις περισσότερες «φθηνές» περιοχές θα έπρεπε να γίνει αύξηση αντικειμενικών, διότι υπολείπονται των εμπορικών, τελικά επιλέγεται κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης για τις… λαϊκές γειτονιές που έχουν αντικειμενική αξία κάτω ή γύρω από τα 1.000 ευρώ/τ.μ. Κι αυτό προκειμένου να μην αυξηθεί δραματικά ο ΕΝΦΙΑ και να παραμείνει ο στόχος για βεβαιωμένες οφειλές 3,2 δις ευρώ.

Μάλιστα, στις μεσαίες και ακριβές περιοχές, όπου στα χρόνια της κρίσης καταγράφηκε δραματική υποχώρηση τιμών, θα πρέπει να μειωθούν οι αντικειμενικές, επομένως και ο ΕΝΦΙΑ.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν θα συμβεί γιατί θα αυξηθούν και οι συντελεστές ώστε ο φόρος να παραμείνει ή να αυξηθεί ώστε να υπάρξει ισοζύγιο με τις φθηνές περιοχές.

Με λογιστικές αλχημείες και με αναδιανομή της φτώχεις θα προσπαθήσει δηλαδή η κυβέρνηση να λύσει το γόρδιο δεσμό της ελληνικής αγοράς.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ σχεδιάζεται να ξεκινήσει φέτος να εισπράττεται νωρίτερα, πιθανόν και από τον Ιούλιο και να εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas