Παρασκευή
25 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Οι μεγαλύτερες αγορές ακινήτων στον κόσμο

20 Οκτωβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Οι μεγαλύτερες αγορές ακινήτων στον κόσμο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Το Τόκιο, η Νέα Υόρκη και το Λος Αντζελες είναι οι τρεις μεγαλύτερες αγορές για επενδύσεις σε ακίνητα τον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της CBRE.

Η εταιρεία για να καταλήξει στο συμπέρασμα αυτό εξέτασε τη σχέση μεταξύ του μεγέθους της πόλης αλλά και της ροής κεφαλαίων σε ακίνητα για 122 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την CBRE οι μεγαλύτερες αγορές για επενδύσεις ειδικά σε εμπορικά ακίνητα περιλαμβάνουν το Παρίσι και το Λονδίνο με περιουσιακά στοιχεία που ανέρχονται σε €23,3 τρις.

Βασικά ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι το Τόκιο είναι η μεγαλύτερη αγορά ακινήτων στον κόσμο με συνολική αξία επενδύσεων σε ακίνητα ύψους $711 δις. ακολουθούμενη από τη Νέα Υόρκη με αξία $657 δις. και το Λος Αντζελες με $482 δις. Η αξία σε Παρίσι και Λονδίνο αντίστοιχα ανήλθε σε $342 δις και $334 δις.

Ωστόσο, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Ντάλας ήταν οι τρεις αγορές στις οποίες παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες ρευστοποιήσεις. Σημειώνεται ότι η νέα έκθεση της Property Industry Alliance αποκάλυψε ότι η αξία των εμπορικών ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε κατά 4,6%το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Ενωση (ΡΙΑ) η οποία αποτελείται από εννέα βρετανικούς οργανισμούς, είπε ότι η αξία των εμπορικών περιουσιακών στοιχείων έχει μειωθεί στις £883 δις. το περυσινό έτος από £926 δις. το 2015 προσθέτοντας ότι η «κατρακύλα» σημειώθηκε τους μήνες που ακολούθησαν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε

Με τον κλάδο των ακινήτων να συνεισφέρει περί τα £53 δις. στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2016, η έκθεση έδειξε επίσης ότι τα εμπορικά ακίνητα αντιπροσωπεύουν το 13% της αξίας όλων των κτιρίων στην περιοχή. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί της αγοράς παρά τις πολιτικές αβεβαιότητες ο κλάδος των εμπορικών ακινήτων συνεχίζει να συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου με πολλούς τρόπους.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas