Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Παρατηρητήριο Καταγραφής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

11 Ιουλίου 18 - RE+D magazine
Παρατηρητήριο Καταγραφής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για τη σύσταση και λειτουργία «Παρατηρητηρίου Καταγραφής Κατανάλωσης Ηλεκτρικής Ενέργειας» σε κτίρια που διαχειρίζονται δημόσιοι φορείς στη Δυτική Ελλάδα, υπεγράφη σήμερα στην Περιφέρεια, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.


Οι φορείς που συμμετέχουν στη συνεργασία είναι το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας, καθώς και το τμήμα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «προχωράμε έχοντας δίπλα όλους εκείνους που γνωρίζουν τα θέματα και αποτελούν θεσμικά φορείς της Πολιτείας, διότι οι λόγοι δεν είναι τυπικοί, αλλά ουσιαστικοί», προσθέτοντας ότι «συμβάλλουμε όλοι μαζί σε έναν κοινό σκοπό».

Στόχος του Παρατηρητήριου είναι η μέτρηση και η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται, η δημιουργία βάσης δεδομένων, η διασύνδεση και η αξιολόγηση των μετρούμενων ηλεκτρικών μεγεθών και παραμέτρων σε κτίρια όπου στεγάζουν υπηρεσίες των συμβαλλομένων φορέων ή διαχειρίζονται από αυτούς, με την εγκατάσταση ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ως Περιφέρεια, προχωράμε, στο πλαίσιο του στρατηγικού ενεργειακού σχεδιασμού, σε δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, με τελικό στόχο τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas