Δευτέρα
15 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ποιοι αγοράζουν και πόσα δίνουν για μια βίλα στο Αιγαίο

28 Φεβρουαρίου 18 - Algean Property
Ποιοι αγοράζουν και πόσα δίνουν για μια βίλα στο Αιγαίο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η ποικιλομορφία του τοπίου, οι κρυστάλλινες ακτές και ο αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου είναι ορισμένοι από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πολλοί ξένοι τουρίστες αλλά και επενδυτές αναζητούν να αγοράσουν εξοχική κατοικία.

Μπορεί το Αιγαίο να αποτελείται από 41 νησιά και πάνω από 200 βραχονησίδες τα σημαντικότερα όμως όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Algean Property είναι οι: Σύρος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Ρόδος, Κώς και Πάτμος. Ωστόσο, οι τέσσερις βασικές περιοχές που προσελκύουν επενδυτές κυρίως από την Κεντρική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή είναι οι Μύκονος, Πάρος και η Σαντορίνη, ενώ τη Ρόδο και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου προσεγγίζουν κυρίως επενδυτές από γερμανόφωνες χώρες αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση η ζήτηση παραμένει υψηλή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Οι ξένοι αναζητούν κυρίως πολυτελείς βίλες με 3 και 4 υπνοδωμάτια, οι οποίες θα έχουν θέα στη θάλασσα και θα βρίσκονται κοντά στην παραλία με μέση τιμή τα €500.000 έως €1.000.000.

Το Νότιο Αιγαίο, υπογραμμίζει η έκθεση, είναι μια περιοχή που μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Εχει κοσμοπολίτικα εστιατόρια, μπαρ, γραφικά σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες, ερημικές παραλίες και απαράμιλλης ομορφιάς τοπία. Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει επενδύσει συστηματικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος προκειμένου να διατηρήσει τις θετικές προοπτικές έναντι του υπόλοιπου ανταγωνισμού της Μεσογείου.

 

 

 

Παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων παρουσίασε οριακή αύξηση μόλις 0,7% τα τελευταία πέντε χρόνια το τουριστικό προϊόν των νησιών αναβαθμίστηκε σημαντικά λόγω της άφιξης πολλών νέων 5αστερων ξενοδοχείων. Συγκεκριμένα, βάσει των τελευταίων στοιχείων ο συνολικός αριθμός των ξενοδοχείων 5 αστέρων στην περιοχή φθάνει τα 144 σημειώνοντας άνοδο 65,5% σε σχέση με το 2011 όπου οι μονάδες άγγιζαν τις 85. Ο συνολικός αριθμός των υπνοδωματίων και των κλινών αυξήθηκε κατά 2,9% και 4% αντίστοιχα, ενώ τα ποσοστά για τα ξενοδοχεία 5 αστέρων φθάνουν το 47,1% και 48,1%.

Γερμανοί και Βρετανοί προτιμούν τη Ρόδο

Όπως αναφέρει η Algean η Ρόδος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κυρίως γερμανόφωνων επενδυτών όπως Γερμανοί, Αυστριακοί και Ελβετοί αλλά και Βρετανών. Η μέση ζητούμενη τιμή για πολυτελείς κατοικίες στο νησί (κυρίως σε περιοχές όπως τα Κοσκινού, η Λίνδος, το Αφάντου, οι Πεύκοι, τα Βλυχά και το Κιοτάρι κ.ά.) είναι από €2.500 έως €3.500 ανά τετραγωνικό μέτρο (μπορεί να φθάσει και τις €7.000), ενώ στο κομμάτι της ενοικίασης η τιμή για μια βίλα ανά εβδομάδα ανέρχεται σε €3.000 με €5.000 αν και μπορεί να φθάσει και τις €10.000 για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Με τον… αέρα της Μυκόνου

Οι περιοχές πέριξ της χώρας της Μυκόνου βρίσκονται στο στόχαστρο ξένων επενδυτών από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή. Στο ελληνικό κοσμοπολίτικο νησί  αναζητούν κυρίως βίλες 3 υπνοδωματίων με πισίνα και θέα στη θάλασσα με μέση τιμή από €800.000 έως €1.5.000.000. Για ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν διστάζουν να πληρώσουν ακόμη και €5.000.000 για να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους. Αντίστοιχα για ενοικίαση οι τιμές ανέρχονται από €9.000 έως €11.000 ανά τετραγωνικό μέτρο αλλά για εξαιρετικές πολυτελείς βίλες μπορεί να φθάσουν και τα €30.000.  Σημειωτέον ότι με βάση την έκθεση, το νησί βρίσκεται στην πρώτη θέση και όσον αφορά στις επενδυτικές αποδόσεις στη Μεσόγειο με μία ακαθάριστη μέση απόδοση στο 8,4%.

Εξοχικές κατοικίες με θέα το ηφαίστειο

Η μοναδική «Καλντέρα» συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στη Σαντορίνη κυρίως από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Μέση Ανατολή. Στην πρώτη γραμμή της ζήτησης είναι όλες οι περιοχές με θέα το ηφαίστειο και ιδιαίτερα η Οία, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται στα «υπόσκαφα» σπίτια και το μέσο όρο να κυμαίνεται μεταξύ €700.000 και €1.200.000. Ως προς την ενοικίαση η τιμή με την εβδομάδα κυμαίνεται μεταξύ €7.000- €10.000, φθάνοντας και τα €20.000 για τις βίλλες πολύ υψηλών προδιαγραφών. Η μέση επενδυτική απόδοση για τους εκμισθωτές είναι στο 6,4%.

Ανεβάζει… στροφές η Κως

Η «πολύπαθη» Κως με το Ασκληπιείο και το Κάστρο των Ιπποτών φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των ξένων για αγορά κατοικιών. Παρά τα έντονα προβλήματα και την αρνητική δημοσιότητα λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος το νησί  -και ιδιαίτερα τις περιοχές Τιγκάκι, Μαστιχάρι, την χώρα και το Μαρμαρωτό- επιλέγουν για αγορές Γερμανοί, Βρετανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί και Γάλλοι. Ζητούν πολυτελή ακίνητα από 2 έως 3 υπνοδωματίων με πισίνα, ενώ ο προϋπολογισμός τους κυμαίνεται μεταξύ €300.000 και €600.000 φθάνοντας σε εξαιρετικές περιπτώσεις και το €1.000.000. Στο κομμάτι της ενοικίασης η τιμή ανά εβδομάδα κοστίζει από €3.000 έως €5.000 φθάνοντας και τις €10.000 για τα πιο ακριβά σπίτια.

Πολυτελείς βίλες στη Νάουσα της Πάρου

Οι περίφημες περιοχές της Νάουσας, της Σάντα Μαρία και της Χρυσής Ακτής της Πάρου προσελκύουν το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών. Συγκεκριμένα, Σκανδιναβοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Ιταλοί δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στο νησί ζητώντας ακίνητα από 2 έως 3 υπνοδωμάτια με πισίνα και κοντά στη θάλασσα. Η μέση τιμή για να αποκτήσουν το σπίτι των ονείρων τους ανέρχεται από €700.000 έως €1.000.000 και όσον αφορά στην ενοικίαση κυμαίνεται από €4.000 έως €7.000 ανά εβδομάδα χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι περιπτώσεις των €10.000. Η μέση επενδυτική απόδοση για τους εκμισθωτές είναι στο 6,4%.

Real Estate στο νησί της Αποκάλυψης

Σύμφωνα με την έκθεση, η Χώρα της Πάτμου με το περίφημο Μοναστήρι της Αποκάλυψης, η Σκάλα, ο Κάμπος και ο οικισμός Σάψιλα αποτελούν τους βασικούς στόχους των ξένων που θέλουν να αποκτήσουν ή να ενοικιάσουν μια κατοικία στο νησί. Οι ξένοι, κυρίως από Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστρία και Ελβετία, αναζητούν ως επί το πλείστον νεόδμυτες βίλες δυναμικότητας 3 έως 4 υπνοδωματίων με μέση τιμή €300.000 έως € 600.000, φθάνοντας ακόμη και το €1.000.000. Οσον αφορά στην ενοικίαση είναι μεταξύ €3.000- €6.000 την εβδομάδα, αλλά μπορεί να αγγίξει ακόμη και τις €8.500 για «ιδιαίτερα» ακίνητα με πισίνα και θέα θάλασσα.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas