Δευτέρα
22 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πόσο προσιτή είναι η αγορά διαμερίσματος στην Αθήνα

18 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Πόσο προσιτή είναι η αγορά διαμερίσματος στην Αθήνα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μια ελληνική οικογένεια χρειάζεται περίπου 10.2 χρόνια για να αγοράσει ένα διαμέρισμα με βάση τα σχετικά εισοδήματα του πληθυσμού.

 

Η Αθήνα, βρίσκεται στην 108η  θέση  ανάμεσα  σε  267  πόλεις  στον  κόσμο  όσον  αφορά  την οικονομική  δυνατότητα αγοράς ενός διαμερίσματος, σύμφωνα με τον Numbeo την μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως σχετικά με το κόστος ζωής σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Numbeo παρέχει  πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του κόστους ζωής, των δεικτών στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης, της κυκλοφορίας, του εγκλήματος και της ρύπανσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που καταχωρήθηκαν στην βάση τους τελευταίους 18 μήνες η μέση τιμή αγοράς διαμερίσματος στην Αθήνα ανέρχεται σε 1448 ευρώ /τμ στο κέντρο της πόλης και σε 1645 ευρώ /τμ σε περιοχές εκτός κέντρου

Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο είναι η Shenzhen στην Κίνα όπου απαιτούνται περίπου 40 χρόνια για την αγορά ενος διαμερίσματος ενώ πρωταθλήτρια στην ευρωπη είναι το Λονδίνο με 24.16 χρόνια να χρειάζεται μια οικογένεια για την αγορά ενός διαμερίσματος σε σχέση με τον μέσο ετήσιο εισοδημα. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas