Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πουλήθηκαν σε Κινέζους φωτοβολταϊκά πάρκα της Θράκης

21 Σεπτεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Πουλήθηκαν σε Κινέζους φωτοβολταϊκά πάρκα της Θράκης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Με τον καλύτερο τρόπο επισφράγησε τις πολύμηνες συνομιλίες με τον κινεζικό όμιλο SPI ENERGY LTD το Αμοιβαίο Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ) THERMI TANEO VENTURE CAPITAL FUND (TTF).


Ειδικότερα, το fund με έδρα τη Β. Ελλάδα συμφώνησε την πώληση Φωτοβολταϊκων έργων συνολικής ισχύος 7,5MW. Τα φωτοβολταϊκά βρίσκονται στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, και λειτουργούν από το 2ο εξάμηνο του 2012. Οπως ανακοίνωσε η εταιρεία το deal θα ολοκληρωθεί σε διάρκεια 18 μηνών, όταν και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, θυγατρικές εταιρείες της SPI ENERGY LTD θα αποκτήσουν το σύνολο των μετοχών των εταιρειών που ανήκαν στο TTF.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικόλας Τακάς, Διευθυντής Επενδύσεων της THERMI VENTURES «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, να δίνεται ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλες ενεργειακές εταιρείες της Κίνας σε παραγωγικές επενδύσεις στην χώρα μας. Από την πρώτη στιγμή της σύστασης του ΑΚΕΣ δώσαμε έμφαση στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ και δικαιωθήκαμε. Τα οφέλη μιας τέτοιας πώλησης είναι πολλαπλά για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα αφού η επένδυση του ΤΑΝΕΟ στο TTF επιστρέφεται με υψηλή απόδοση και παράλληλα επιβεβαιώνεται η καλή πρακτική των ΑΕΔΑΚΕΣ και του θεσμού του Venture Capital στην Ελλάδα.

Η υπογραφή της συμφωνίας συμπίπτει χρονικά με την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα και δίνει ένα συμβολικό χαρακτήρα στην συμφωνία. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες μας να αποτελέσει το έναυσμα για παρόμοιες συμφωνίες και σε άλλους κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας τόσο με την Κίνα όσο και με άλλες χώρες και διεθνείς αγορές ώστε η οικονομία μας αλλά και η κοινωνία μας να εξέλθει από την πολυετή κρίση που την μαστίζει και να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο ίδιος τόνισε ότι το deal ενδεχομένως να είχε κλείσει αρκετά νωρίτερα, αλλά η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα στην Ελλάδα "πάγωνε" κάθε διάθεση για επενδύσεις. Ωστόσο, οι Κινέζοι παρά την αβεβαιότητα "ζύγισαν" τα υπέρ και τα κατά των επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο και επέλεξαν να δώσουν "ψήφο εμπιστοσύνης" στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ και συγκεκριμένα σε αυτή της Βορείου Ελλάδος. Σημειώνεται ότι η SPI Energy LTD είναι μια μεγάλη Κινεζική Εταιρεία ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ενέργειας, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η οποία αναπτύσσει και λειτουργεί έργα σε Κίνα, Ιαπωνία, Αμερική και Ευρώπη (Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία).

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas