Σάββατο
22 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

RICS: Στα επίπεδα του 2008 η αγορά κατοικιών του Λονδίνου

14 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
RICS: Στα επίπεδα του 2008 η αγορά κατοικιών του Λονδίνου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Η αγορά κατοικιών του Λονδίνου σημείωσε την ασθενέστερη ανάπτυξη από την εποχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης έως σήμερα, σύμφωνα με κτηματομεσίτες.

Ένα κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα στοιχεία των κτηματομεσιτών από το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) περίπου το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχουν παρατηρήσει πτώση των τιμών  των κατοικιών στην πρωτεύουσα για το μήνα Αύγουστο η οποία άγγιξε το υψηλότερο σημείο από το 2008.

Σύμφωνα με την έρευνα οι κτηματομεσίτες περιμένουν πως οι τιμές στο «City» θα συρρικνωθούν περαιτέρω κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ επισημαίνουν ότι το Λονδίνο είναι το μόνο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι τιμές είναι αρνητικές. Ωστόσο, φαίνεται να σταθεροποιείται και η μείωση του αριθμού των κατοικιών που πουλήθηκαν στην αγορά το εξεταζόμενο διάστημα.

Σε όλο το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο τα αποτελέσματα ήταν πιο θετικά με αναμενόμενη αύξηση στη Βόρεια Ιρλανδία, τα βορειοδυτικά της χώρας, τη Σκωτία και τα νοτιοδυτικά αν και η αύξηση των τιμών των κατοικιών αναμενόταν «μέτρια αρνητική» σε ορισμένες περιοχές.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν την αγορά ενώ το 61% των ερωτηθέντων λέει ότι πιστεύει ότι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θα εγκαταλείψουν την αγορά κατοικίας ενώ μόνο το 12% δήλωσε ότι θα αυξηθεί ο εν λόγω αριθμός.

Ο Simon Rubinsohn, επικεφαλής οικονομολόγος του RICS δήλωσε ότι «τα τελευταία αποτελέσματα συνεχίζουν να υποδηλώνουν ότι η μεγαλύτερη πίεση τόσο στις τιμές όσο και στη δραστηριότητα εξακολουθεί να γίνεται αισθητή στην κεντρική αγορά του Λονδίνου».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas