Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σχέδια για κατασκευή υπόγειου γκαράζ μπροστά στο Α Νεκροταφείο

06 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Σχέδια για κατασκευή υπόγειου γκαράζ μπροστά στο Α Νεκροταφείο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του τετραώροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α' Νεκροταφείου Αθηνών «άναψε» το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 11 κάτοικοι της περιοχής του Μετς και ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2010, με την οποία είχε εγκριθεί η οριστική μελέτη για την κατασκευή του τετραώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στην είσοδο του Α' Νεκροταφείου Αθηνών, στη συνοικία του Μετς.

Ακόμη, ζητούσαν να ακυρωθούν η σύμβαση μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Metropolitan Athens Park, που παραχωρούσε την έκταση στην εν λόγω εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2040, η κοπή περίπου 110 δένδρων, κ.λπ.

Το ΣτΕ, με τις υπ' αριθμ. 2485 και 2586/2017 αποφάσεις του απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των 11 κατοίκων της περιοχής του Μετς, καθώς δεν προέβαλαν ειδικούς και αυτοτελείς λόγους ακυρώσεως της προσβαλλόμενης απόφασης και της σύμβασης παραχώρησης.

Τέλος, το Συμβούλιο της Επικρατείας κατήργησε εν μέρει τη δίκη ως προς ορισμένο σκέλος των αιτημάτων των κατοίκων, όπως είναι η ακύρωση οικοδομικής άδειας, κ.λπ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas