Τρίτη
19 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη του Ελληνικού

03 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Σε μια κλωστή κρέμεται η τύχη του Ελληνικού

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Με ψήφους 15 υπέρ και 1 κατά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στο πρώην αεροδρόμιο. Αν και από πολλούς η λύση αυτή χαρακτηρίζεται συμβιβαστική, καθώς η άλλη έλεγε ότι πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος έκταση 700 και πλέον στρεμμάτων, εντούτοις αφορά μια περιοχή που θεωρείται «φιλέτο».


Συγκεκριμένα ο αρχαιολογικός χώρος, με σφραγίδα ΚΑΣ, βρίσκεται σε περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου. Πρόκειται για τη ζώνη οικιστικής ανάπτυξης προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η οποία περιλαμβάνει 700 στρέμματα, εξαιρουμένου του λόφου Χασάνι. Στην συγκεκριμένη περιοχή, στα βορειοδυτικά του συνολικού οικοπέδου του χώρου του παλαιού αεροδρομίου, το σχέδιο προέβλεπε την ανέγερση των πολυτελών σπιτιών και του mall. Βεβαίως αναμένεται και επίσημα να ανακοινωθεί η περιοχή καθώς άλλες πληροφορίες έλεγαν ότι τα επίμαχα σημεία είναι στην περιοχή του Αμαξοστασίου του τραμ, στην περιοχή του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης και σε ένα κομμάτι προς το λόφο Χασάνι.

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ ήταν μαραθώνια  και η ψηφοφορία έγινε επί των δύο προτάσεων (300 και 700 στρέμματα δηλαδή) καθώς η πρόταση της Εφορείας Αρχαιοτήτων που ζητούσε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος το 50% της έκτασης απερρίφθη.

Υπενθυμίζεται ότι η παλαιότερη πρόταση αφορούσε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου έκταση 3.000 στρεμμάτων. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas