Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σπάει ρεκόρ ο τουρισμός στην Αττάλεια

12 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Σπάει ρεκόρ ο τουρισμός στην Αττάλεια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Περίπου 7,5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους παρά τη σταθερή μείωση των αφίξεων από δέκα βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας μόλις 6,4 εκατομμύρια τουρίστες πέρασαν τις διακοπές τους στην πόλη για ολόκληρο το 2016 το οποίο ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος για τον τουρισμό στην Τουρκία εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης στην οποία βρίσκονταν με τη Ρωσία.  

Τον Αύγουστο σχεδόν 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες πήγαν στην Αττάλεια σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 75% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος ένα χρόνο πριν. Μόλις ομαλοποιήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας ο αριθμός των αφίξεων από Ρωσία σημείωσε έντονη άνοδο καθώς πάνω από 2,6 εκατ. Ρώσοι επισκέφθηκαν την περιοχή το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου. Αν και δεν υπάρχει σύγκριση πρόκειται για ετήσια αύξηση 2.536%.

Η Γερμανία αποτελεί παραδοσιακά τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας με αφίξεις πάνω από 1 εκατ. το εξεταζόμενο διάστημα. Η Ουκρανία ήταν η τρίτη κορυφαία αγορά για την Αττάλεια με περίπου 545.278 επισκέπτες και το Ηνωμένο Βασίλειο η τέταρτη με 251.714.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas