Δευτέρα
25 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο ΣτΕ η επένδυση "AtalantiHills" στη Φθιώτιδα

24 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Στο ΣτΕ η επένδυση

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Mε την υπογραφή σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού, χαρακτηρίζεται και οριοθετείται η πρώτη Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) «AtalantiHills» σε μη παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα.

 

Το «Atalanti Hills» είναι μια επένδυση σε μια έκταση περίπου 12.500 στρεμμάτων στο Χλωμό Όρος, ύψους 1,3 δισ. ευρώ κοντά στην κοινότητα Εξάρχου Αταλάντης (νομός Φθιώτιδας), οι επενδυτές του έργου προσδοκούν στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού τουριστικού προορισμού που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, τουριστικές κατοικίες, την δημιουργία ακαδημίας και γηπέδων γκολφ, βοτανικού λόφου συνολικής έκτασης 700 στρεμμάτων, ιππικού κέντρου και θεματικού πάρκου, βιολογικές καλλιέργειες, δραστηριότητες αγροτουρισμού, κ.α. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα καλύψουν το 2,56% της συνολικής έκτασης της ΠΟΤΑ, (420 από τα 12.500 στρέμματα).

Η επένδυση ήταν μπλοκαρισμένη για μια δεκαετία τουλάχιστον λογω του αχανούς θεσμικού πλαισίου που αφορά σε επενδύσεις τέτοιου μεγέθους.  

Στα σχέδια των επενδυτών της Λοκρός, όπου συμμετέχει η Europa Capital, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες ακινήτων στην Eυρώπη, με επενδύσεις ύψους 5 δισ. ευρώ σε 17 δυτικοευρωπαϊκές χώρες και η Prufrock Investments, συμπεριλαμβάνονται και οι βιολογικές καλλιέργειες και εκτροφές.

Κατά τη διάρκεια κατασκευής των εγκαταστάσεων και λειτουργίας της σχετικής μονάδας θα δημιουργηθούν περισσότερες από 5.500 θέσεις εργασίας. 

 Επόμενο βήμα, πλέον, είναι η κατάθεση προς έγκριση από το ΥΠΕΝ του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas