Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συμφωνία μαμούθ πώλησης 14.000 κόκκινων δανείων

29 Αυγούστου 18 - RE+D magazine
Συμφωνία μαμούθ πώλησης 14.000 κόκκινων δανείων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στην πώληση χαρτοφυλακίου 14.000 κόκκινων δανείων στο 48% της μικτής λογιστικής αξίας στο αμερικανικό private-equity, Apollo Global, προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου. Η τράπεζα δήλωσε ότι η πώληση είναι η πρώτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και ένα «σημαντικό ορόσημο» στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα των assets της.
 
 Το χαρτοφυλάκιο δανείων (γνωστό ως «Project Helix) είχε μεικτή λογιστική αξία 2,80 δισ. ευρώ, (εκ των οποίων €2,7 δις αφορούν μη εξυπηρετούμενα δάνεια) τα οποία έχουν ως ενυπόθηκες εξασφαλίσεις ακίνητα.
 
Το χαρτοφυλάκιο θα μεταφερθεί από την Τράπεζα Κύπρου σε Κυπριακή Εταιρεία Εξαγοράς Πιστώσεων («ΚΕΕΠ»). Στη συνέχεια οι μετοχές της ΚΕΕΠ θα αγοραστούν από συγκεκριμένα επενδυτικά ταμεία συνδεδεμένα με την Apollo Global Management LLC, τον αγοραστή του χαρτοφυλακίου. Το μεικτό τίμημα πώλησης κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα ανέλθει σε €1.4 δισ. και θα καταβληθεί σε μετρητά.
 
Η Τράπεζα Κύπρου δήλωσε πως η πώληση θα βελτιώσει το ποσοστό έκθεσής της σε μη εξυπηρετούμενα assets κατά 10% στο 38% σε pro forma βάση. Η πώληση θα ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαίου κατά 60 μονάδες βάσης, αν και θα οδηγήσει σε λογιστικές ζημιές 135 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο.
 
 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas