Δευτέρα
22 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα κτήρια του ΕΦΚΑ στην Θεσσαλονίκη

10 Αυγούστου 18 - RE+D magazine
Τα κτήρια του ΕΦΚΑ στην Θεσσαλονίκη

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Σε 5.889,07 μ2 ανέρχεται η συνολική επιφάνεια των κενών κτιρίων ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ στο Ν. Θεσσαλονίκης.
 
 Όπως ανέφερε σε έγγραφο η Υπουργός Εργασίας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή τα κενά ακίνητα ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού καθώς η συνολική επιφάνεια των κτιρίων που ενοικιάζει ο ΕΦΚΑ στο Ν.Θεσσαλονίκης για να καλύψει τις ανάγκες του είναι 13.385,15 μ2,. Το συνολικό μίσθωμα ανέρχεται σε €70.656,84.
 
Για όλα τα 8 κενά κτίρια απαιτούνται εκτεταμένες επισκευές και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τη στέγαση υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, χωρίς να προηγηθούν εκτεταμένες εργασίες. Το ακριβές κόστος των επισκευών θα προκύψει μετά από εκπόνηση μελέτης για κάθε ένα από τα ακίνητα. 
Από αυτά το κτίριο επί της οδού Εγνατία 111, το οποίο παραμένει κενό τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς υπέστη πολύ σοβαρές βλάβες από το σεισμό της Θεσσαλονίκης το έτος 1979 η επισκευή του θεωρείται ασύμφορη καθώς υπερβαίνει κατά πολύ το 1 εκ. ευρώ.
 
Ωστόσο, έχει δρομολογηθεί η ιδιοχρησιμοποίηση του μεγαλύτερου από τα κενά ιδιόκτητα κτίρια που βρίσκεται, στην οδό 26ης Οκτωβρίου 90, και για το λόγο αυτό προχωρά η επισκευή του προκειμένου να στεγάσει το ΚΕΑΟ Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο με καταβολή μισθώματος 10.124,38 ευρώ/μήνα.
 
Yπενθυμίζεται οτι το 2016, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε σε πλήρη αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες και προϋποθέσεις πραγματικής αξιοποίησης. Την επιστημονική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas