Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα στον κόσμο

31 Αυγούστου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα στον κόσμο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Οι ουρανοξύστες στο Χονγκ Κονγκ αποτελούν τα πιο ακριβά εμπορικά ακίνητα στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση που βασίστηκε σε τιμές μίσθωσης και αποδόσεις.

 

Οι τιμές για τους ουρανοξύστες της πόλης έχουν φθάσει τα $8000 ανά τετραγωνικό πόδι, αυξημένες πάνω από 60% σε σχέση με τα υψηλότερα κτίρια του Τόκιο που κυμαίνονται στα $4.900 ανά τετραγωνικό πόδι. Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας Knight Frank στην τρίτη θέση βρίσκεται το Μανχάταν με τους «πύργους» του να κοστίζουν $3.700 ανά τετραγωνικό πόδι και ακολουθεί το Σαν Φρανσίσκο με $2.500. Την «πεντάδα» κλείνει το Λονδίνο με $2.450.

Όπως αναφέρει η εταιρεία πρόσφατα ο κατασκευαστικός όμιλος του Χονγκ Κονγκ Henderson Land κατέβαλε $3 δις. για ένα παλιό πενταόροφο κτίριο που χρησίμευε σαν γκαράζ αυτοκινήτων. Κάτι που δείχνει την «φρενήρη» κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων του Χονγκ Κονγκ. Η τιμή αποτελεί ρεκόρ για αγορά ανά τετραγωνικό πόδι λέει η Knight Frank με την πώληση να είναι η πιο ακριβή στον κόσμο ακόμη και για πολύ μακρινές «ανταγωνιστικές» αγορές.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Knight Frank για την αγορά εμπορικών ακινήτων παγκοσμίως, Andrew Sim «για πρώτη φορά αναλύσαμε την αξία των κεφαλαίων στους μεγαλύτερους ουρανοξύστες του κόσμου που θεωρούνται από πολλούς ως ‘σημαία’ στην αγορά εμπορικών ακινήτων».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «το συμπέρασμα είναι πως οι τιμές είναι υψηλότερες στο Χονγκ Κονγκ σε σχέση με άλλες αγορές, γεγονός που αντικατοπτρίζει τα υψηλότερα μισθώματα και την έλλειψη διαθεσιμότητας γης για μελλοντική ανάπτυξη».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas