Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τεράστιο deal στα σκαριά με την Media Markt

19 Σεπτεμβρίου 18 - Bασίλης Σ. Κανέλλης
Τεράστιο deal στα σκαριά με την Media Markt

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Τεράστια ανησυχία στην αγορά, όχι μόνο στο εμπόριο αλλά και στον κλάδο των ακινήτων, προκαλούν οι φήμες για φυγή της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών Media Markt.

 

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα διαθέτει 12 mega καταστήματα σε καίρια σημεία, και καταλαμβάνει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων.

Ένα ενδεχόμενο «λουκέτο» θα προκαλούσε τεράστιες επιπτώσεις γενικότερα στην αγορά διότι καταστήματα θα έμεναν άδεια. Και μιλάμε για καταστήματα όπως αυτό στη Λ. Συγγρού στο κτίριο που παλιά στέγαζε τα γραφεία της ΝΔ ή στη Λ. Μαραθώνος σε ακίνητο που είχε κτίσει ο Καρούζος.

Η γερμανική εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια για κλείσιμο των καταστημάτων και αποχώρηση από την Ελλάδα εξαιτίας των πολυετών αρνητικών χρήσεων. Ωστόσο, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και όποιος γνωρίζει τι συμβαίνει στην εταιρεία θα καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Απολύσεις, μειώσεις μισθών ή καθυστερήσεις πληρωμών έχουν παρουσιαστεί, δείγμα έλλειψης ρευστότητας.

Πέντε ζημιογόνες χρήσεις έχει η εταιρεία που απασχολεί πάνω από 850 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αγωνιούν.

Όπως λένε στην εταιρεία, ο σκληρός ανταγωνισμός από την «Κωτσόβολος» και την μητρική, βρετανική εταιρεία Dixons Carphone δεν μπορεί να αντικρουστεί από τη γερμανική εταιρεία η οποία μιλά και για διαφορετική αντιμετώπισή της από ελληνικές εταιρείες σε ό,τι αφορά τις δόσεις.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για την εταιρεία στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να ακολουθηθεί το μοντέλο που τέθηκε σε εφαρμογή σε άλλες χώρες. Δηλαδή την εξαγορά της από εγχώρια αλυσίδα με τη διατήρηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου από τη νέα εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαψεύστηκε η φήμη ότι ενδιαφέρεται ο όμιλος Olympia που κατέχει την αλυσίδα «Γερμανός».

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το ered.gr η γερμανική αλυσίδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον επιχειρηματία Γερμανό με στόχο τη δημιουργία ενός joint venture με την αλυσίδα Public.

Ουσιαστικά μια νέα εταιρεία η οποία θα αναλάβει την αποκλειστική διανομή και εμπορική εκπροσώπηση του σήματος της Media Markt

Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα ο όμιλος Olympia ανακοίνωσε πρόσφατα την επέκταση της Westnet στη διάθεση «λευκών» συσκευών μέσα από τη νέα της συνεργασία με τη Sharp αναλαμβάνοντας την αποκλειστική διανομή των συσκευών της εταιρείας. 

Οι συζητήσεις θα κρατήσουν πολύ μιας κι ένα τέτοιο deal θα σημάνει ραγδαίες αλλαγές στον κλάδο του εμπορίου. Να σημειωθεί ότι τα Public διαθέτουν 53 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, τα 16 εκ των οποίων στην Αττική.

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas