Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τι αναζητά η νέα «φουρνιά» εύπορων επενδυτών

05 Φεβρουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Τι αναζητά η νέα «φουρνιά» εύπορων επενδυτών

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μια νέα «φουρνιά» εύπορων επενδυτών τροφοδοτεί οδηγεί την αγορά πολυτελών κατοικιών.

 

Σύμφωνα με έκθεση που διεξήχθη πρόσφατα σε πάνω από 500 καταναλωτές με τουλάχιστον $1 εκατ. σε επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό των κτηματομεσιτικού γραφείου «Luxury Portfolio International» οι νέοι αγοραστές απαιτούν κυρίως μεγαλύτερους χώρους με πολυτέλεια.

Οι υποψήφιοι αγοραστές κατοικιών κάτω των 50 ετών αντιπροσωπεύουν την μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών για κατοικίες αξίας $1 εκατ. και πάνω. Σύμφωνα με την έκθεση σχεδόν το ¼ των αγοραστών μεταξύ 25 και 49 ετών δήλωσαν ότι θα αναζητούσαν μια κατοικία τουλάχιστον 20.000 τετραγωνικών ποδιών όταν θα έκαναν την επόμενη αγορά τους. Ποσοστό που έφθασε μόλις το 6% σε όσους συμμετείχαν στην έρευνα και είχαν ηλικία από 50 ετών και πάνω.
 
Αλλα χαρακτηριστικά του μελλοντικού τους σπιτιού τα οποία θεωρούν «απαραίτητα» ήταν το μπάνιο να περιέχει μπανιέρα (όχι ντους) σε ποσοστό 45%, σύγχρονες οικιακές συσκευές στην κουζίνα σε ποσοστό 52% και μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας όπως, κάμερες, εξωτερικούς προβολείς κλπ σε ποσοστό 54%. Σημαντικό, ωστόσο, για τους υποψήφιους αγοραστές πολυτελών κατοικιών φαίνεται να είναι και το πόσο κοντά βρίσκεται το ακίνητο σε καλά εστιατόρια και μπαρ ακολουθούμενο από απαιτήσεις που έχουν να κάνουμε με την «οικογένεια».
 
Με το βλέμμα στην… κληρονομιά
 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 3 στους 5 ερωτηθέντες νέους (κάτω των 50 ετών) δήλωσε ότι αναμένει να κληρονομήσει τουλάχιστον $1 εκατ. με μέση κληρονομία τα $3,8 εκατ. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως εξαιτίας της φορολογικής διάταξης που είχε περάσει επί προεδρίας George WBush, μεγάλο μέρος αυτών των περιουσιακών στοιχείων είναι διαθέσιμα νωρίτερα στους σημερινούς κληρονόμους. Περισσότεροι από 171.000 οικογένειες προχώρησαν σε δωρεές ύψους τουλάχιστον $1 εκατ. μεταξύ του 2011 και 2014 σύμφωνα με την έκθεση, πραγματοποιώντας τεράστιο άλμα σε σχέση με τις 7.600 οικογένειες που έπραξαν το ίδιο κατά τα έτη 2007 με 2010.  
 
Όπως εξηγούν οι αναλυτές η αγορά στέγασης στις ΗΠΑ έχει ήδη ανταποκριθεί στη ζήτηση μεγαλύτερων κατοικιών. Στα χρόνια που ακολούθησαν την οικονομική κρίση, οι κατασκευαστικές εταιρίες επικεντρώθηκαν στην ανέγερση μεγαλύτερων κατοικιών και υψηλότερων προδιαγραφών, αυξάνοντας την έλλειψη οικονομικότερων λύσεων που θα μπορούσε να αντέξει η τσέπη των περισσότερων νοικοκυριών. Τα σπίτια του λεγόμενου «μεσαίου μεγέθους» έχουν μειωθεί ελαφρώς από το «pick» του 2015 αλλά τα σημερινά εξακολουθούν να είναι κατά 50% μεγαλύτερα απ’ ότι εκείνα στην απογραφή της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ που έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’70.
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas