27 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το μοντέλο ΒΙΜ

10 Ιουλίου 15 | Mark Bew
Mark Bew

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Το μοντέλο ΒΙΜ (Building Information Model) που επιτρέπει την παρακολούθηση όλων όσων παίρνουν μέρος σε μια κατασκευή, στο δεύτερο επίπεδό του (Level 2) αναμένεται να βοηθήσει τον κατασκευαστικό κλάδο του Ηνωμένου Βασιλείου στο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά από άποψη κόστους και χρόνου.
 
Θα επιτρέψει να ληφθούν πιο έγκυρες αποφάσεις από την άποψη της περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας και θα τοποθετήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε μια εξαιρετική θέση από πλευράς εξαγωγής κατασκευών και λειτουργίας υπηρεσιών στην παγκόσμια οικονομία.
Είναι σημαντικό τώρα το γεγονός ότι το δεύτερο επίπεδο του μοντέλου ΒΙΜ υιοθετείται κατά προσέγγιση απ’ όλους τους τομείς της βρετανικής βιομηχανίας και πως όλοι συνεισφέρουν ανεξαρτήτως κλίμακας.

Ελπίζουμε ότι τα εργαλεία και η τεκμηρίωση που προσφέρει το δεύτερο επίπεδο του μοντέλου θα επιτρέψει αυτή τη μετάβαση.
Η εφαρμογή του δεύτερου επιπέδου θα πρέπει να είναι το επίκεντρο εκείνων που διαλέγουν να μπουν στο «ψηφιακό ταξίδι» διαχείρισης πληροφοριών.

Μια βιομηχανία που είναι ειδικευμένη στην ψηφιακή διαχείριση των πληροφοριών στο δεύτερο επίπεδο του ΒΙΜ θα προχωρήσει πιο εύκολα στο τρίτο επίπεδο του μοντέλου (Level 3) το οποίο θα επιτρέψει το διασυνδεδεμένο ψηφιακό σχεδιασμό διαφόρων στοιχείων σε ένα δομημένο περιβάλλον και θα επεκτείνει το ΒΙΜ στη λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων (για όλη τη διάρκεια της ζωής τους) απ’ όπου το μερίδιο του λέοντος είναι το κόστος.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αμερική η κυβέρνηση στέκεται αρωγός στην προώθηση του μοντέλου καθώς έχει ανακοινώσει ότι από το 2016 οι εταιρίες που θα αναλαμβάνουν κρατικά έργα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ΒΙΜ στο δεύτερο επίπεδό του. 
Τα παραπάνω θα είναι αρωγοί στην επιτάχυνση της παράδοσης ενός έργου έξυπνων πόλεων, των υπηρεσιών καθώς και των δικτύων.

Οι ιδιοκτήτες αλλά και οι φορείς θα είναι σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις υπηρεσίες καθώς θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την αποτελεσματικότητά τους ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη χρήση ενέργειας.   

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas