Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

14 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Μέσα στο Νοέμβριο θα αρχίσουν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία που αφορούν τη διασταύρωση των διαδρόμων 16/34 και 10/28 και για τα οποία έγιναν αρκετές συζητήσεις και υπήρξαν αντιδράσεις από την Fraport Greece, σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνουν και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στον προγραμματισμό των πτήσεων.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιώργος Βήλος, Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, τα έργα θα αρχίσουν τις επόμενες μέρες ενώ υπάρχει «κοινός στόχος με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου».

«Συνεργαζόμαστε τόσο με το υπουργείο όσο και με την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και την Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ώστε αν υπάρχει κάποιος αρνητικός αντίκτυπος ως προς τη χωρητικότητα του αεροδρομίου, αυτός να είναι ο ελάχιστος δυνατός», δήλωσε ο κ. Βήλος.

«Τα έργα θα γίνουν. Είναι μια υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου δια του υπουργείου μεταφορών και υποδομών και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «Υπάρχει βεβαίως και το έργο της επέκτασης του διαδρόμου, το οποίο αποτελεί δεύτερη εργολαβία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά».

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Βήλος, σε ό,τι αφορά την Fraport Greece, «ξεκινάνε άμεσα οι εργασίες για το νέο τερματικό σταθμό, ενώ στον υφιστάμενο τερματικό σταθμό θα γίνουν εργασίες εσωτερικής αναδιαμόρφωσης που θα χουν ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο χώρος που περιμένουν οι επιβάτες για την επιβίβασή τους στα αεροπλάνα». Συμπλήρωσε επίσης, ότι «θα αλλάξουν οι χώροι όπου γίνεται το security check (έλεγχος ασφαλείας) των επιβατών και ότι θα γίνει αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων εμπορικών χώρων».

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Βήλο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά η εικόνα θα έχει οριστικοποιηθεί τον Ιανουάριο. Πολύ θετική, χαρακτήρισε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα που θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2018 από την Qatar Airways και που όπως εκτιμά θα αποτελέσει κίνητρο για την προσέλκυση και άλλων εταιρειών από την Μ. Ανατολή.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas