Σάββατο
18 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών από την Google

27 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών από την Google

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την δική της ανεξάρτητη πλατφόρμα για υπηρεσίες διαδικτυακών αγορών αποφάσισε να ιδρύσει η Google σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις ανησυχίες της Ε.Ε που την κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg σε λίγες μέρες λήγει η διορία που έχει δώσει η Κομισιόν στην αμερικανική εταιρεία για να σταματήσει να αδικεί τις ανταγωνιστικές ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών.

Αν και η υπηρεσία διαδικτυακών αγορών θα παραμείνει μέλος της Google, θα λειτουργεί ανεξάρτητα και θα χρησιμοποιεί τα δικά της έσοδα για να δίνει προσφορές για διαφημίσεις. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, η Ε.Ε. είχε επιβάλλει πρόστιμο €2,4 δισ. στην εταιρεία γιατί προωθούσε την δική της υπηρεσία αγορών στις αναζητήσεις των χρηστών.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε Margrethe Vestager είχε δηλώσει ότι «η Google είχε καταχραστεί την κυριαρχία της στην αγορά ως μηχανή αναζήτησης προωθώντας τη δική της υπηρεσία σύγκρισης αγορών στα αποτελέσματά της και υποβαθμίζοντας τους ανταγωνιστές της». Εκτός από το πρόστιμο ο κολοσσός δέχθηκε να αλλάξει τις δραστηριότητές του για να συμμορφωθεί με την «αρχή ίσης μεταχείρισης των ανταγωνιστών».

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas